banner29

“Gökyüzünden Türkiye manzaraları” sergisi

Türk Hava Kurumu, Türkiye’de ilke imza atarak Başakşehir’de 30 ilin gökyüzünden çekilen fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.

“Gökyüzünden Türkiye manzaraları” sergisi

“Gökyüzünden Türkiye Manzaraları” isimli fotoğraf sergisinin açılışına Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Halk Eğitim Müdürü Faruk Umuç ve vatandaşlar katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerine farklı bir bakış

Başakşehir’de THK (Türk Hava Kurumu)’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İstanbul Havacılık Kulübü’nün desteği ile gerçekleştirilen “’Gökyüzünden Türkiye Manzaraları’’ adlı fotoğraf sergisi; binlerce kilometre yolun, saatler süren uçuşların, uzun ve yorucu çekimlerin sonucunda oluşturulmuş.

Ülkemizin tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini gözler önüne sermek, turizme katkı sağlamak ve Türk Hava Kurumunun gerçekleştirdiği faaliyetleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen serginin fotoğrafları THK Yamaç paraşüt Pilotu Orhan Özgülbaş tarafından çekildi. Çok Hafif Hava Aracı sınıfına giren Motorlu Yamaç paraşütü ile yapılan çekimlerde yüksek çözünürlüklü dijital kameralar kullanılmış.  10 binin üstünde fotoğrafın çekildiği projede, bu fotoğraflar arasından 175 tanesi ise sergilenmek üzere seçilmiş. Türkiye’nin 30 ilini kapsayan çekimlerden oluşan sergi, sanatseverlere illerin tarihi mekanlarını fotoğraf kareleriyle gökyüzünden izleme imkanı sunuyor.

Başakşehir Deposite Outlet Merkezi’nde 19 Aralık-23 Aralık 2012 tarihleri arasında gezilebilecek sergi de ayrıca vatandaşlara Havacılıkla ilgili bilgilerde veriyor.

Sergi için, 30 ilde 10 binin üstünde fotoğraf çekildi

Yamaç paraşüt Pilotu Orhan Özgülbaş “THK olarak Türkiye’nin bütün bölgelerinde gösteri uçuşları yapıyoruz. Hava arcımızı gören vatandaşlarımız bundan etkileniyorlar, havadan nasıl görünüyor diye merak ediyorlar. Ben amatör fotoğrafçıyım, uçuşlarım sırasında fotoğraflarda çekmeye başladım. Proje buradan ortaya çıktı. 2006 yılında bu projeye başladık, 6 yıldır 30 ili dolaşarak 10 binin üzerinde fotoğraf çektik, oluşturduğumuz komisyonda bu fotoğrafların 175 seçerek sergide vatandaşlara sunmaya başladık. 2010 yılından bu yana da 24 bölgede sergi açtık. Türkiye’yi tanıtırken havacılığı da sevdirmeye çalışıyoruz. Serginin CD’sini de oluşturarak vatandaşlara veriyoruz. Kartpostal, poster yaptık, ayrıca Türkçe, İngilizce fotoğraf kitabı çalışmamızda bitmek üzere.

Uçuşa meraklı olanlara da önerilerde de bulunan Özgülbaş “Türk Hava Kurumu'nun tüm illerde 480 şubesi bulunuyor, vatandaşlar bu şubelere giderek bilgi alabilirler, başvuru yapabilirler. Türk Hava Kurumunun web sitesinden de özet bilgiler alabilirler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35