banner25

Genç Yetenekler kupalarını aldı

4 Bin öğrencinin mücadele ettiği ‘Başakşehir Genç Yetenekler’ yarışmasında dereceye giren 150 takım ve öğrenciye kupaları düzenlenen törenle verildi.

Genç Yetenekler kupalarını aldı
 4 Bin öğrencinin mücadele ettiği  ‘Başakşehir Genç Yetenekler’ yarışmasında dereceye giren 150 takım ve öğrenciye kupaları düzenlenen törenle verildi.

 

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma 10 ayrı branşta yapıldı.

 

Başakşehir İlçe okulları arasında düzenlenen yarışmanın kupa törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Haluk Dikbaş, Hatice Demiralay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


BAŞAKŞEHİR TİMES HABER MERKEZİ

Başakşehir’de Spor Merkezlerinin sayısı artıyor

 

Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)’nde düzenlen kupa töreninde selamlama konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, spor merkezlerinin sayısının artırılacağı müjdesini verdi.  Başkan Uysal, “Bu müsabakalar genç yeteneklerin keşfedilmesi, yeni dostlukların oluşması için çok önemli. Her ne kadar rekabet olsa da yarışmalarda asıl kazanan dostluk ve samimiyettir. Belediye olarak her mahalleye ücretsiz spor alanları yapıyoruz. Spor alanlarımızın ilki olan Kayaşehir’de çalışmalarımız başladı. Spor merkezlerimizde yüzme havuzları, halı sahalar da olacak. Biz Başakşehir’de yüzme bilmeyen öğrenci kalmasın istiyoruz. Bu tesislerimiziz sayısını artıracağız, mahallelerimize taşıyacağız.” dedi.

 

İstanbul İBB Futbol Kulübünün isminin Başakşehir Futbol Kulübü olarak değiştirildiğini hatırlatan Başkan Uysal, ilçede yükselen şehir stadını anlattı, “Artık süper ligde ilçemizin ismini taşıyan bir takımımız var. İlçemizde yükselen 17 bin 800 kişilik şehir stadımız Türkiye’nin en güzel ve en modern stadı. Süper lig yanında sizler gibi genç sporcularımız sayesinde ilçemizin ismi daha çok duyulacak.”


‘Gençlerin önündeki engelleri kaldırmalıyız’

 

Ödül kazanan öğrenci ve takımları tebrik eden Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş ise yaptığı konuşmada tesislerin içlerinin her an dolu olması gerektiğini vurguladı, “Spor eğitimin önemli bir parçası. Ülkemizde her geçen gün güzel spor tesisleri açılıyor. Önemli olan bu tesislerin ne kadar kullanıldığıdır. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşüyor. Bu statlarımızın hiç boş bırakmayacağız. Biz yöneticilerinde siz gençlerin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor.”


Kupalar sahiplerini buldu

 

16 Ocak’ta başlayan yarışmalarda; Futbol, Futsal, Voleybol, basketbol, atletizm, masa tenisi, badminton, satranç, cross, güreş dallarında müsabakalar yapıldı.  Yarışmada; genç, yıldız ve küçükler kategorisi olmak üzere 10 dalda, takım ve ferdi müsabakalar yapıldı.

 

Kupa töreninde müsabakalarda dereceye giren takımlara ve öğrencilere kupaları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz tarafından verildi.

KAYNAK:İSTANBUL TİMES HABER AJANSI(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35