banner29

“Dostlar Beni Hatırlasın“ Aşık Veysel

Şiirleriyle bir dönemi peşinden sürüklemiş ve kendinden sonrakilere de örnek olamaya devam eden Türk Halk Ozan'ı Aşık Veysel Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla anıldı.

“Dostlar Beni Hatırlasın“ Aşık Veysel
Aşık geleneğinin son temsilcilerinden olan büyük üstat Aşık Veysel, ölümünün 42. yılında Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde ünlü sanatçıların seslendirdiği türkülerle bir kez daha saygıyla anıldı. Gülay, Cengiz Özkan ve Necdet Kaya'nın sahne aldığı konserde izleyiciler Aşık Veysel'in besteleriyle hüzünlenip, neşelendiler.


Başakşehir Times Haber Merkezi 





Ünlü sanatçıların Aşık Veysel yorumları


Aşık Veysel ile anılmak bile çok gurur verici bir duygu. Elimizden geldiğince onu anlatmaya çalışacağız diyerek ilk olarak sahne alan sanatçıCengiz Özkan kendine has tarzıyla ünlü ozanın şiirlerini seslendirdi.  


Aşık Veysel bu ülke için çok önemli bir üstat. Bu gece Aşık Veysel'e gönül vermiş insanlarla birlikte olmak çok gurur verici, diyerek parçalarını seslendiren sanatçı Gülay, gecede yer almasının heyecanını dile getirdi.


Son olarak sahne alan genç Türkücü Necdet Kaya üstadın hüzünlü ve hareketli bestelerinden parçalar seslendirirken söz konusu Aşık Veysel olduğundan gurur verici bir gece. Böylesine önemli organizasyonların az yapıldığı bir dönemde Başakşehir Belediyesi'nin bu etkinliği düzenlemiş olması çok sevindirici herkese çok teşekkür ediyorum, dedi.


Gecenin sonunda Aşık Veysel'in en bilindik ve sevilen parçası uzun ince bir yoldayımı hep birlikte seslendiren sanatçılara Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat Müdürü Basri Akdemir tarafından çiçek takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35