banner29

Çanakkale’ye Malatyalı Çıkarması

Başaşkşehir Malatylılar Derneği hafta sonu Başakşehir Belediye’sinin verdiği 4 otobüs ile Çanakkale harbinde şehit olan 250 bin vatan evladını ziyaret etti.

Çanakkale’ye Malatyalı Çıkarması
HABERİN GALERİSİ
Malatya has

Malatya has

Mekanları cennet olsun 

Miraç kandili gecesine rast gelen ziyarette 200 kişilik Başakşehir Malatyalılar dernek üyeleri dedelerini hayır dualarla yad ettiler.

Sabahın erken saatlerinde Başakşehir'den yola çıkarak Gelibolu yarımadasında bulunan ve harbin en şiddetli geçtiği yerleri ziyaret ederek dedelerinin hangi şartlar altında mücadele ettiğini görmek için 7 den 77 ye kadar her yaşta insanın bulunduğu şehitlik ziyareti duygusal anların yaşamasına sebep oldu.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Başakşehir Malatyalılar dernek başkanı Ramazan Boğur duygulandık dedi

Başkeşhir’deki Malatyalıların tek il derneği olan Başakşehir Malatyalılar dernek başkanı iş adamı Ramazan Boğur Gazetemize yaptığı açıklamada  üyelerimizle birlikte 1915 Çanakkale harbinde şehit olan dedelerimizi ziyaret etmek ve ruhlarına  hayır dualarda bulunmak üzere 4 otobüs ile yaklaşık olarak 200 kişilik bir Malatyalı üyelerimizle bu seyahati yaptık.

Hepimiz de bin bir zorlukla yapılan mücadeleyi yapan dedelerimize dua ettik.. Düşmanın üstün techizatına karşın iman kuvveti ile vatanlarını savunan ecdadımızın ne zorluklar altında kazandıkları Çanakkale harbinin yapıldığı yerleri görmek ve genlerimize Çanakkale ruhunu aşılatmak adına buradayız. Bize bu imkanını sunan Başakşehir Belediye başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’a,Başkan yardımcısı Haluk Dikbaş’a ve Kültür Müdürü hemşehrimiz Basri Özbay’a kendim ve derneğimiz adına teşekkür ederim dedi.

Malatyalılar Dernek Başkan Yardımcısı Nihat Demir ve Emin Üstün’de yaptıkları kısa konuşmada 200 kişi ile katıldıkları Çanakkale şehitlik ziyaretinin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde geçene emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Başakşehir Times Gazetesi imtiyaz sahibi ve Malatya derneği yönetim kurlu üyesi Hüseyin Çetiner’de kısa bir konuşma yaptı “ Çetiner daha önce defalarca Gelibolu yarımadasına protokol ziyaretleri kapsamında geldiğini ve şehadet şerbetini içen 250 bin vatan evladına

hayır dualarda bulunduğunu ifade ederek bugün ise  ailemle geldim dedi. Çetiner konuşmasını küçük ailem olan eşim ve çocuklarımın yanı sıra büyük ailem olan Malatyalı hemşehrilerimle birlikte şehitler diyarına gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.Emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Çetiner bu tür ziyaretlerin birlik ve beraberlik için çok önemeli olduğunu  ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sabah 7 de başlayan Çanakkale ziyareti akşam 22.30 da son buldu. Malatya lılar yaptıkları organize ile seyahatlerini  kamera ile kayıt altına alarak tüm katılımcılara da birer DVD.hediye ettiler.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35