banner32

Bu vatan bana değil millete aittir

Başakşehir’de ikinci kez gösterimi gerçekleşen Eskitilmiş Kılıç II.Abdülhamid tiyatro oyunu izleyiciler tarafından yine yoğun ilgi gördü.

Bu vatan bana değil millete aittir
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde tarihin penceresinden, Sultan Abdülhamid Han'ın hayatını gözler önüne seren oyun, II.Abdülhamit’i etkileyici bir şekilde anlatıyor.

Devletin borçlarını ödeyemez olduğu, Osmanlı'nın kudretli yönetiminin saygınlığını yitirerek her türlü etkiye maruz kaldığı bir dönemde, Balkanlarda ve ülke içinde ayaklanan birçok unsura karşı itidalle mücadele eden oyunda; Abdülhamid'in amcası Abdülaziz'in tahttan indirildikten sonra Osmanlı devletinde yaşananların belirsizliği, Osmanlı üzerinde oynanan oyunlar ve Osmanlı pay-i tahtının 34. hükümdarı II. Abdülhamid Han'ın vatan için verdiği mücadelesinden kesitler sahnelendi.

“Vatan toprağını satmam”

Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir sözleriyle büyük alkış alan Eskitilmiş Kılıç tiyatro oyununu izleyenler Osmanlı'nın son dönemine gözyaşları ile tanık oldular.

Oyunun sonunda izleyiciler, oyuncuların sahne performansını ayakta alkışlarken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir'de oyunculara çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35