banner25

Bilgievi öğrencilerinden yetim kardeşlerine moral

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri yetim çocuklar ve onlara destek olan aileleri buluşturan ‘6. Uluslararası Çocuk Buluşması’ etkinliğine katılarak kardeşlerine moral desteği verdi.

Bilgievi öğrencilerinden yetim kardeşlerine moral
 İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, yetimlere destek olan aileleri buluşturmak ve farklı kültürleri bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 6. Uluslararası Çocuk Buluşması Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra çok sayıda davetlinin yer aldığı programa; Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya'dan gelen 75 yetim çocuk katıldı. Programa Başakşehir Belediyesi Necdet Yıldırım Bilgievi, Cevdet Kılıçlar Bilgievi, Şahintepe Bilgievi, Güvercintepe Bilgievi, Akif İnan Bilgievi’nde eğitim gören 80 öğrenci de katıldı.

 

Kardeşlik bağları gelişti

Programın başlangıcında katılımcılara tanıtılan davetli çocuklar ellerinde kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarak salonda seremoni yürüyüşü yaptı. Moritanyalı yetim Hasan Muhammed Mehdi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İHH tarafından hazırlanan yetimler hakkındaki kısa film gösterisiyle devam etti.

Yetimler için seslendirilen Türkçe şarkıya eşlik eden çocuklar dans etti. Konuk çocuklar, yöresel kıyafetleriyle performans sergiledi.

 

Bilgievi öğrencileri de; ülkenize hoş geldiniz, kardeş olmak çok güzel ve kardeşim hoş geldin sloganlarını, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Fransızca, Malayca ve Urduca dillerinde pankartlara yazarak gelen misafir çocukları selamladı.

 

Programa katılan Başakşehir Bilgievi öğrencileri İHH’nın Çocuk Kulübünü de ziyaret etti. Çocuk kulübünde yüzler boyandı ve Bilgievi öğrencileri kardeş ülkelerin geleneksel kıyafetlerini giyerek mutlu bir tablo oluşturdular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35