banner25

Becerikli eller sergi açtı

Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinin en renkli kulüplerinden ‘Becerikli Ellerim’ yılsonu sergisi ve kapanış programı gerçekleştirdi.

Becerikli eller sergi açtı
Becerikli ellerim sergisinde Başakşehir Belediyesi Cevdet Kılıçlar Bilgievi Becerikli ellerim kulübü 135 öğrencilerin yıl boyu derslerde yaptığı 1200’ü aşkın çalışma yer aldı.


Başakişehir Times Times Haber Merkezi
 

Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde gerçekleştirilen serginin açılışı Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir tarafından yapıldı. Basri Akdemir, Bilgievleri Koordinatörü Zekeriya Özbek ile birlikte serginin açılış kurdelasını hayırlı olsun dilekleri ile kesti. Akdemir, açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte sergiyi gezdi, öğrencilerle sohbet etti. Geri dönüşümden elde edilen ürünlerinden yer aldığı sergide anahtarlık, kitap ayracı, kapı süsleri, sepet, sabun süslemeleri, havlular gibi pek çok ürün yer alıyor.

 

Biçki dikişle terapi


Cevdet Kılıçlar Bilgievi Becerikli ellerim kulübü öğretmeni Fatma Özak, yılsonu sergisi ile ilgili şu bilgileri paylaştı, “Sene boyunca sabır, emek ve gayret ile çalıştık. İğneye iplik takmasını bile bilmeyen çocuklar yılsonunda güzel ürünlere imza attı. Bu ders öğrencilerimizi sanal ortamdan uzaklaştırma ve bir şeylere dokunarak, hissederek, özgün eserler ortaya çıkartabilmeleri amacı ile ortaya çıktı. Derslerimize devam eden engelli bir öğrencimizin velisi çocuğuna bu kulübün terapi gibi geldiğini ve kendine olan güveninin arttığını, söyledi.”

 

Kulüpte sadece dikişin yanında çocuklara yemek yapımı ile ilgili de bilgiler verildiğini dile getiren Özak, yıl boyu çocuklarla birlikte mantı, börek, kek yaptıklarını da belirtti.

 

Renkli yılsonu programı


Bir yıl boyunca Bilgievinde başarılı çalışmalara imza atan Becerikli ellerim kulübü öğrencileri serginin ardından renkli bir kapanış programı da gerçekleştirdi.

 

Öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı yıl sonu programı kulübün etkinliklerinin yer aldığı sine vizyon gösterisi ile başladı. Öğrenciler, Cevdet Kılıçlar Bilgievi Becerikli ellerim kulübü öğretmeni Fatma Özak’a çeşitli hediyeler ve çiçek takdim etti. Programda iğneden iplik geçirme, anne-kız dikiş yarışması gibi etkinlikler yer aldı.

 
Kaynak: istanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
zeynep
zeynep - 8 yıl Önce

çok tesekurler
coke s

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35