banner25

Başakşehirliler 'Sıra Dışı Yaşam Becerileri'yle tanıştı

Başakşehir Belediyesi Salı Söyleşilerine ‘Sıra Dışı Yaşam Becerileri’ adlı kitabıyla büyük başarı kazanan kişisel gelim uzmanı Melih Arat’ı konuk etti.

Başakşehirliler 'Sıra Dışı Yaşam Becerileri'yle tanıştı
Başakşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye günümüzün sürat dolu dünyasına karşı mutlu ve başarılı bir hayatın püf noktalarını, slayt gösterileri eşliğinde izleyicilerle paylaşan Melih Arat, sıra dışı düşünmenin ilk kuralının iki kelime ya da kavram arasında ilişki kurabilmek olduğunu vurguladı. Arat :”Sıra dışı bir şey yapmak için, en az iki kelimeyi birbirine bağlamak gerekir. Bir saat tek başına anlamsızdır. Ama kola takılan bir saat, ya da göze takılan bir gözlük işlevsel bir amaca hizmet ettiğinde anlamlıdır ve sıra dışıdır” dedi. 

Başakşehir Times Haber Merkezi

Günlük yaşamda sıra dışı düşünmek ve yaratıcı fikirlere sahip olmak  için izleyicilere bir oyun oynatan Arat, izleyicileri 6'şarlı gruplara ayırdı ve kendi aralarında konuşmadan doğum tarihlerini sıralamalarını istedi. Oyunu işaret diliyle çözmeye çalışan izleyicilere neden kağıt kalem veya telefonları ile çözmediklerini sordu.  

Bu durumu yaratıcı düşünme eksikliğinden kaynaklı oluğunu belirten Melih Arat :" başka türlü düşünemiyoruz çünkü özgür değiliz ve kafamızın içinde şablonlarımız var. Sosyal beceri eksikliğimiz var. Kavramlar arası ilişki problemimiz var.

Bunları çözdüğümüz zaman sıra dışı yaşam becerilerine kavuşmuş olacağız” diyerek ilgi çekici programını bitirdi.

Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35