banner32

Başakşehir’de İslam Dünyası Kültür Günleri

Başakşehir 11 ayın sultanı ramazanda, meydanlardaki iftar sofraları, kültür ve sanat etkinlikleriyle renklenecek. Ayrıca bu yıl yurtdışından öğrenim görmek için Türkiye’ye gelen öğrencilere yönelik gönüllü çalışmaları ile tanınan Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen İslam Dünyası Kültür Günleri Ramazan boyunca Sular Vadisi’nde yer alacak.

Başakşehir’de İslam Dünyası Kültür Günleri
Başakşehir Belediyesi etkinlik alanlarında yer alan özel olarak tasarlanmış stantlarda el işi ürünlerden, kitaplara, hediyelik eşyalardan yiyecek-içecek bölümlerine kadar geniş bir yelpazede Ramazanın ruhunu yansıtmaya devam edecek.

Bu sene ayrıca, Başakşehir Belediyesi, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile Balkanlardan, Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkeler 30 gün boyunca etkinlik alanlarında yer alacak, stantlarda kendi kültürlerini tanıtacak.


Ramazanın İlk Günü İslam Dünyası Sular Vadisi’nde

Ramazanın ilk günü gerçekleşecek olan İslam Dünyası Kültür Günleri’nin açılışında Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Güney Afrika, Orta Asya, Güney Asya ve Kuzey Afrika’daki İslam Ülkelerinden gelen öğrenciler Sular Vadisi’nde buluşacak.


Öğrencilerin gelen misafirlere, kültürlerine dair hediyeler, kitaplar, yöresel kıyafetler, yemekler ve tanıtım filmleri ile kendilerini ve ülkelerini tanıtacağı stantlar 4 günde bir farklı bir ülkeyi ağırlayacak.


‘İslam ülkelerinden Başakşehir’e uzanan kardeşlik köprüsü’


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “İslam Dünyası Kültür Günleri” ile ilgili yaptığı açıklamada kültürel farkların, kültürel zenginliğin temeli olduğunu vurguladı. Başkan Uysal “Kültürel yelpazesi geniş yüzölçümünden daha geniş olan ilçemizde kültürel farklılıkları bir kazanç olarak görüyoruz.

Tüm Müslümanlar için ihsan kapılarının ardına kadar açıldığı, duaların misliyle kabul olduğu, mânevî bakımdan çok zengin mükâfâtlar, hediyeler kazanacağımız Ramazan ayını da bu anlamda kültürlerin kaynaşması için vesile biliyoruz.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Başakşehirimiz de beş bölgede düzenlediğimiz etkinliklerle kardeşlik duygularını pekiştiriyoruz. Sosyal paylaşım ortamı oluşturuyoruz. Bu sene ayrıca, Belediyemiz ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile Balkanlardan, Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkelerin temsilcilerini ilçe sakinlerimizle buluşturuyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ümit ediyorum ki İslam ülkelerinden Başakşehir’e uzanan kardeşlik köprüsü, son zamanlarda en çok ihtiyacımız olan kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirsin. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutlarım. Allah (c.c) oruçlarımızı layıkıyla tutmayı nasip eylesin.”dedi.

 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35