banner29

Başakşehir Ramazan geceleri Grup Debu’yu ağırladı

Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz günlerde Başakşehir Ramazan programları; ülkenin farklı bölgelerinden ve dünyanın farklı bölgelerinden seçkin sanatçı ve grupları ağırlamaya devam ediyor.

Başakşehir Ramazan geceleri Grup Debu’yu ağırladı
 Bahçeşehir etkinlik alanında, Amerikan kökenli genç müzisyenlerden oluşan Grup Debu 'Allah aşkını anlatan şarkılar'ı olarak tanımladıkları müzikleriyle sahne aldı. Sular Vadisi'nde ise Urfa'nın otantik sıra geceleri Başakşehirlilerle buluştu. Kayeşehir etkinlikleriyse, Tasavvuf Müziği'nin yetenekli yorumcularından Ender Doğan'ı ağırladı.


İnsanlara vermek istediğimiz mesaj sadece aşk

 

Amerikan ve Endonezyalı kişiler tarafından oluşturulmuş Grup DEBU Başakşehir’de unutulmaz bir gece yaşattı. Türkçe, İngilizce ve Arapça’ parçalardan oluşan repertuarıyla grup kendini Bahçeşehir sakinlerine sevdirdi. Alanda bulunan insanlar çok eğlendi. Şarkıların yanı sıra parküsyon ve davul gösterilerine de yer veren Grup Debu, konser sonrasında vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

 

Konserden sonra görüşlerini bildiren grup; “Bahçeşehir’i mükemmel bulduk çok güzel yerler. Her şeyden önce huzurlu bir bölge. Bizim insanlara vermek istediğimiz mesaj sadece aşk. Biz bunu anlatmaya geldik ve amacına da ulaştığını düşünüyorum. Bizler dışarıdan gelen yabancı insanlar olduğumuz için sizin gördüğünüz gibi göremiyor olabilir her şeyi sadece her şeyin güzel taraflarını görmek istiyoruz. Bu yıl ikinci senemiz buradaki atmosfer gerçekten farklı her zaman gelmek isteriz” dedi.


Urfa Sıra Geceleri, Başakşehir'e taşındı

 

Sular Vadisi etkinliklerine Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

 

Ahmet Öncel yönetiminde sahne alan Urfa Sıra Gecesi Grubu, Anadolu halk ezgileriyle yer aldı. Ahmet Öncel program öncesi yaptığı açıklamada Başakşehir'in grup için ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi "Başakşehir'de 5. yılımız, biz ülkemizin pek çok yerinde Ramazan etkinliklerine katılıyoruz. Başakşehir'in bizim nazarımızda ayrı bir yeri var. Başakşehir Belediyesi Ramazan programlarını çok kapsamlı ve düzenli yapıyor. Ses düzeni, seçtiği sanatçılarıyla halka ait programlar düzenleniyor. Biz de gönül rahatlığıyla geliyoruz. " dedi. İslam dünyasında yaşanan acılar nedeniyle özel bir program hazırladıklarını dile getiren sanatçı konserin içeriğiyle ilgili bilgi verdi "İslam dünyasında yaşanan acılar nedeniyle Sıra gecesinin hareketli ezgilerine yer vermiyoruz. Ramazan'ın ruhuna uygun, irfani türkülerimizi seçtik, gazeller seçtik. Mısır’ın zindanlarından Sayarlara herkes bizde kendinden bir parça buluyor. Başakşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz"

 

Bugün, Mısır’ın zindanlarında olanlar gün gelecek Yusuf (a.s) gibi Mısır’ın Saraylarına gelecekler sözleriyle programına başlayan Urfa Sıra Gecesi Grubu ‘Ecel gelirse bu cana, Mevlam bir çok dert vermiş, Bülbülüm uslu musun’ gibi

birbirinden güzel ezgileri seslendirdi.


Orta Asya Ülkeleri Sular Vadisi’nde

 

Balkanlardan, Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkeler etkinlik alanlarında yer alarak stantlarda kendi kültürlerini tanıttığı “İslam Dünyası Kültür Günleri” Orta Asya Ülkeleriyle devam ediyor. Stantta Orta Asya ülkelerinin müzikleri, yemekleri, kıyafetleri yer aldı. Ziyaretçilere Orta Asya’ya özgü yeşil çay ikram edildi. Uygur Türklerinden olan Ali Ahmet, yılan derisinden yapılmış olan ‘rebap’ ismi verilen müzik aletiyle kendi ülkesinin müziklerini seslendirdi. Ahmet “Üç ay önce Türkiye’ye geldim, aynı kültürden geliyoruz. Stantta en çok çaldığım müzik aletini soruyorlar, ülkemde Ramazan ayının nasıl geçtiğini soruyorlar” dedi.

 

Kuzey Asya Sorumlusu Lütfullah Tarhan ise Orta Asya ülkelerinin geleneklerini anlattı “O bölge’de göçebelik ve onun gereği olan çadır çok önemlidir. Çadırların ufak bir girişi olur ve çadıra girişinde adabı vardır. Daha çok hayvansal gıdalar tüketilir. Kesilen bir hayvanın başı o topluluktaki saygın kişiye verilir. Hayvanın dili çocuklara yedirilirki daha çabuk konuşsunlar. Okçuluk önemli olduğu için başparmağa özel bir yüzük takılır böylelikle ok daha uzak mesafelere atılabilir. Bu yüzük batıda okçuluk sporunda kullanılmaktadır”


Ender Doğan, Kayaşehirlileri mest etti

 

Tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerinden Ender Doğan Kayaşehir Ramazan etkinliklerinde sahne aldı. Güçlü sesi ve özgün yorumuyla sevilen ilahileri Kayaşehirliler için seslendiren Doğan, iki küçük kızıyla söylediği ilahi ile Kayaşehirliler’den büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Doğan’a Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal adına çiçek takdim edildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35