banner29

BAKMER’de Hamilelik Okulu seminerleri devam ediyor

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER)’nde hamile kadınlara yönelik eğitimler devam ediyor.

BAKMER’de Hamilelik Okulu seminerleri devam ediyor
 Kısa süre önce açılarak Başakşehirli hanımların hizmetine sunulan BAKMER’ de Hamilelik Okulu seminerleri ‘Gebelikte Beslenme’ konusu ile devam etti. Merkezin konferans salonunda gerçekleşen eğitimi Medipol Mega Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Bucu Uludağ verdi.

 

‘Yediğimiz her şey çocuğumuzun yapı taşlarıdır’


Kendiside 24 haftalık hamile olan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bucu Uludağ, Gebelikte doğru beslenmenin ipuçlarını verdi.  Bucu Uludağ, “Çalışmalar annenin hamilelikte doğru beslenmesi bebeğin ileriki yaşlarındaki gelişimi de etkiliyor. Yediğimiz her şey çocuğumuzun ilerideki yaşantısının yapı taşlarını oluşturuyor. Gebelikte sağlıklı beslenerek normal kilolu doğum yapma oranımız da artar. Zeka seviyesi yüksek, bağışıklığı daha yüksek olur. İleriki yaşlarda bebeğimizin kronik hastalıklara yakalanma oranı da düşecektir. Gebelikte doğru beslenmeniz bebeğinizin kalp, şeker hastalığı riskini de düşürmektedir. Sağlıklı bir yetişkin olabilmesi sizin doğru beslenmeniz ile alakalıdır” dedi.

 

Sağlıklı beslenmenin bebek sağlığı kadar anne içinde çok önemli olduğunu belirten Uludağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Hamilelikte doğru beslenerek aynı zamanda kendi sağlığınızı da korumuş olursunuz. Aşırı kilo almamış olursunuz. Tansiyon problemlerini en aza indirebilirsiniz. Böbrek problemlerini azaltırsınız, ödemden, kansızlık, diş çürükleri, kemik erimesi gibi problemlerden korunabilirsiniz. Gebelik boyunca ay ay artan besin öğelerini doğru almak ile orantılıdır.”

 

‘Gebelikte kilo almak vücudun sigortasıdır’


Gebelikte kilo alımının annelerin en korktuğu konu olduğunu dile getiren diyetisyen, “Gebelikte kilo almak vücudun sigortasıdır. Anne doğum yaptıktan sonra süt vermek için vücudun bir sigortasıdır. Gebelikte kilo almaktan korkmamak gerekiyor. Elbette ideal kiloda kalmak gerekiyor. Gebelikte her ay ortalama bir kilo isteriz son üç ayda 1-1,5 kilo alması ideal olandır. Bu durum kişiden kişiye göre farklılıklar da gösterebilmektedir. En ideali gebelik süresince 12,5 kilo almaktır. En az 9 en fazla 14 kilo vücut ağırlığı artışı istiyoruz. Medya’da gebelikte az kilo alımı ile ilgili verilen bilgiler yanlıştır. 1,5 kilo kadar kan hacmi, vücut sıvılarınız artar, bu dönemde” dedi.

 

Her gebenin enerji ihtiyacı farklıdır, diyen diyetisyen Bucu Uludağ, beslenme listelerine de dikkat çekti “Gebelik boyunca internetten beslenme listeleri alıp uygulamak sağlıklı değildir. Anne adayının yaşam tarzına uygun bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Gebelikte enerji ihtiyacı hesaplanırken başlangıç kilosunu bilmemiz gerekiyor. Kilo alımı, yaşı, hareket durumu, kan durumu, önceki hamilelikleri gibi kriterlere bakılarak listelerimizi oluşturuyoruz. İlk üç ay ek 150 kalori yeterli gelecektir. Bunun fazlası anneye zararlıdır. Gebelikte bol proteinli beslenmemiz gerekiyor. Protein ihtiyacını emilimi yüksek olan yumurtadan almak en sağlıklısıdır

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35