banner25

Bahçeşehir Sohbetleri Başladı

Bahçeşehir Sohbetleri BaşladıModern kent yaşamının ülkemizdeki ilk ve en seçkin örneklerinden, Başakşehir'in Habitat ödüllü bölgesi Bahçeşehir, Süzer Holding onursal başkanı Mustafa Süzer'in konuk olduğu " Bahçeşehir Sohbetleri" ile kuruluşundan günümüze kadar uzanan süreci konuşuldu.

Bahçeşehir Sohbetleri Başladı
Başakşehir Belediye Baskanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğini yaptığı geceye İlçe Kaymakamı Cevdet Can, Bitlis il Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Uysal yaptığı konuşmada, ilçenin ulaşım sorunlarının 2016'da çözüleceğini söyledi.

İlçenin sorunlarına karşı duyarlı olmalıyız

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Haldun Dormen sahnesinde düzenlenen " Bahçeşehir Sohbetleri" Anılarla Bahçeşehir,  gecesinin mimarlarından Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel sohbetlerin amacını anlattığı konuşmasında "Yaşam stili ile ödüllere layık görülen Bahçeşehir öncü olmuştur. Bu toplantılar güzel olan komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecektir. Bu toplantılar topluma, insana bir dokunuştur" dedi.

Gecesinin açılış konuşmasını yapan Başkan Mevlüt Uysal " Planlanan ilk şehir olan Bahçeşehir güzelliği ve kalitesini hala koruyor. Bahçeşehir ve Başakşehir ilçemizin vitrin bölgeleridir.

Bu iki bölge arasında kalan Altınşehir'i ise bu iki vitrin bölgemize dönüştürmeye çabalıyoruz. 350 bin nüfuslu bir ilçenin başkanıyım o nedenle hepinizle belki tek tek konuşamadık bu güzel toplantılar bu buluşmalara vesile olur" dedi. İlçenin problemlerine tüm vatandaşların kafa yorması gerektiğini vurgulayan Başkan Uysal konuşmasını söyle sürdürdü " İlçemizin % 60-70'i yeni yapılanıyor.

Bu yeni oluşumu modern ve teknolojik alt yapıya uygun inşa etmek istiyoruz. İlçemizin en önemli problemi olan ulaşım sorunu en geç 2016'da çözümlenmiş olacaktır diye düşünüyorum.

Bahçeşehir insanı ve güzelliği ile diğer bölgelerimize örnek oluyor. Burada oturan vatandaşlarımızın sadece kendi bölgelerinin değil ilçenin tüm problemlerine duyarlı davranması gerekir" dedi.

“Bahçeşehir'i güzel yapan burada oturan insanlarıdır”

Bir seneye yayılan ve her ay düzenlenecek sohbetlerin ilkinin moderatörlüğünü ise Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Mehmet Çelik yaptı.  Sohbetlerin ilk konuğu ise Bahçeşehir bölgesinin kuruluşuna ve imar çalışmalarına imza atan Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer oldu. Süzer eğlenceli üslubu ile Bahcesehir'in kuruluşundan günümüze uzanan hikayesini anlattı.

"Bu buluşmada emeği geçen başkanımız Mevlüt Uysal ve yardımcısı Nurettin Ertemel'e teşekkür ederim. Biz binalar yaptık ama buraları yaşanır kılan, değerli kılan icinde yaşayan sizlersiniz. 78'de İstanbul'a geldigimde kömür dumanı idi. Ben havası, suyu güzel olan yeşillikler içinde bir yer yapmak istedim, çoğu insan hatta zaman zaman ailem bile bana inanmadı ama bu şehri Bahçeşehir'de kurduk. Rahmetli Başbakan Özal'a bu araziyi gösterdim. Başbakan Özal "Burada çok güzel bir şehir kurulur" dedi. Otoyolun buradan geçiyor olması çok işimizi kolaylatırdı ama pek çok da zorluklar karşılaştık. Basın Küçükçekmece golünü kirletiyor dedi, tarım arazisini mahvediyor dediler ama biz bu zorlukları yendik. Proje için Bana güvenmeyen inanmayan insanlar sonra dönüp özür diledi.

“Bahçeşehir ilklerin şehridir”

Bahçeşehir projesinin pek çok ilki barındırdığına dikkat çeken Mustafa Süzer konuşmasını söyle sürdürdü " İlk defa renkli binaları biz yaptık. Belediyeye uzak olduğumuz için "Yönaş" firmasını kurarak, konutlarda ki sorunlara anında müdahale ettik. Atlı ve arabalı güvenlikler kurduk, itfayemizi kurduk, temizlik firması ile anlaştık, evlere alarm sistemi kurduk. Sonrasında ise önce İlçe oldu, sonrasında da Başaksehir'e bağlandı. Bu proje ile HABİTAT bizi dünyanın en iyi uydu kenti seçti. Avrupa Birliği’nden ödüller aldık" dedi.

Başakşehir Belediyesi çok temiz niyetli”

Bahçeşehir 'in geleceği ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Süzer " Biz bahçeşehir için hayal ettiğimiz şeylerin pek çoğunu yaptık. Belediyemizin çok temiz niyetli oldunuğunu düşünüyorum. Başkanımız sözünün eri. Bu güzel düşüncelerle buranın yeşilini, doğasını korursa kültür sanat beklentilerine cevap vermeye devam ederse burası güzelliğini korumaya devam eder" dedi.

Program soru- cevap kısmı ile devam etti. Programın sonunda Başkan Mevlüt Uysal katılımlarından dolayı Mustafa Suzer'e plaket verdi. Başkan plaket töreni sırasında her toplantı için Bahçeşehir’e ağaç dikileceğini de belirtti. Bahçeşehir Sohbetleri toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bahçeşehir sohbetleri kitap halinde yayınlanacak

Bir yıl boyunca devam edecek olan " Bahçeşehir Sohbetleri" Anılarla Bahçeşehir, programları 12. Programın sonunda fotoğraflarında yer alacağı bir kitap haline getirilerek Bahcesehirlilere sunulacak.

Kaynak :İstanbul Times Haber AJansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35