banner32

Ados, Bilgievi öğrencileriyle bir araya geldi

Underground Rap dünyasında Ados Combo Mekanize ismiyle bilinen Adem Oslu, Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri ile bir araya geldi.

Ados, Bilgievi öğrencileriyle bir araya geldi
 Başakşehir Belediyesi Altınşehir Bilgievi’nde gerçekleşen söyleşi programında Adem Uslu, Kompozitör Berkan Şahin ile birlikte katıldığı programda öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

‘Yaşadıklarımı yazmakla mükellefim’

 

İşinde hırslı bir insan olduğunu belirten Adem Uslu, parçalarını yaşadığı olaylardan esinlenerek oluşturduğunu belirtti, “Bir gün rap müzikte derleyemeyeceğim konuma gelirsem o konumu da aşmak için elimde geleni yapıp çalışacağım, bütün niyetim bu. Gerekli çabayı gösterirsen, edebinle, adabınla insanların hafızasında, gönlünde yer edersen illaki yollar sana açılacaktır. Biz böyle ilerledik çok şükür. Rap piyasasını biliyorsunuz, benim kimseye sataştığım veya kimseyle kavgam görülmemiştir. Bu sayede güzelce ilerledik, bundan sonra da bu şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Ancak olurda ekmek kazanamaz isek amelelik yaparak da ekmeğimizi kazanıp sevdiklerimizle yaşamaya devam ederiz. Ben yaşadığımı yazmakla mükellefim, başka bir yeteneğim yok. Anlatmaya azmettiklerim, yaşanmış olaylar, uydurma bir şeyler yok. Uydurma da yazamam zaten.”

 

Bilgievinde kurulmuş olan müzik atölyelerini gezip beğendiğini dile getiren Uslu şöyle devam etti, “İnşallah sizlerde stüdyolarda çok güzel işler yaparsınız. Atölyeyi gördüğümde gerçekten mest oldum, hocalarınıza teşekkür ediyorum.”

 

Berkan Şahin ise konuşmasında, “Öncelikle kafanızdan bu program daha iyi lafını çıkartmanız gerek. Hangisini de alıştıysanız veya hangisi daha rahat geliyorsa ona yönelmelisiniz. Sizler en iyi yoldasınız. Kendi kaydınızı kendiniz alıyorsunuz. Bu şekilde deneyerek kendinizi geliştirin. Canlı enstrüman kullanıyoruz. Canlı enstrümanın kattığı tat çok ayrıdır.” Şeklinde konuştu

 

Adem Uslu müziğe ilk başladığı yılları ise şöyle anlattı, “İşe ilk başladığım zaman kayıt alacak yerim, bana alt yapı sağlayacak kimse yoktu. O dönemler internet Türkiye’de yeni yükselmeye başlamıştı. Forum kültürü vardı, insanlar forumlar da yazışırdı, konu altında tartışmalar veya yardımlaşmalar oluyordu. Biz de tabii o dönem gençleri olarak kullanıyorduk. Forumdan tanıştığım rap ile ilgilenen insanlarla tanıştıkça, biri benim evimde kayıt alacak imkân var gelebilirsin, biri alt yapı yapıyorum veriyim üstüne ücretsiz oku dedi. Böylelikle zamanla ismimi duyuldukça, insanlar benim alt yapımı okursan reklam olur, sevinirim diyerek geldi bana. Berkan ile 6-7 yıldır tanışıyoruz. Berkan’ın desteği olmasa bu yolun çoğunu gelemezdim.”

 

Adem Uslu ve Berkan Şahin programın sonunda Bilgievi öğrencileri birlikte parçalarını seslendirdi.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35