banner29

Kayaşehir Bekle de Metro Gelsin

‘‘Her Yerde Metro, Her Yere Metro’’ sloganıyla raylı sistemler için çalışmalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş raylı sistemlerin nereye kurulacağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaparak İstanbul’un neredeyse her yerine raylı sistem kuracağını belirtmişti.

Kayaşehir Bekle de Metro Gelsin
Bu raylı sistemlerin güzergâhında Kayaşehir’de bulunuyor. Başakşehir metro hattı inandırıcılığını yitirmişken iki yıl gecikme ile Başbakan Recep
Tayip Erdoğan ile açılışını yapmıştı.

Başakşiehir Times Haber Merkezi  / Ali Alver 

Başakşehir Metro hattı isteklere cevap veremedi

Açıldığı günden itibaren büyük hayal kırıklığı yaşatan Başakşehir metro hattı büyüyen ve gelişen Başakşehir’in isteklerini karşılayamadı. Direk hattın olmaması ve aktarmalı gidişler Başakşehir’lilerin isteklerine cevap veremedi.

Acemi Metro hattı

Kirazlı hattından sonra aktarma olması ve bu aktarmadan sonra ek bir tarife ile ücretlendirilmesi gayet şaşkınlık uyandırdı. Kayaşehir’den veya Başakşehir’den metro’ya binmek için minibüs veya otobüse binilmesi gerekiyor. Buradan ücret veren vatandaş metroya binince Kirazlıdan da ek ücret vermek zorunda kalıyordu. Bu uygulama kalktı ve gidişler artık tek bir tarife üzerinden uygulanmaya başlandı.

2018’de Kayaşehir metro hattı tamamlanacak

Kayaşehir’e metro beş yıl sonra gelecek. Başakşehir’liler ve Kayaşehir’liler bu durumdan oldukça rahatsız.Kadir Topbaş aday olmazsa yeni gelecek aday bu projeyi hayata geçirecek mi?

Beş yıl sonra değil de şimdi Kayaşehir’e metro hattı kurulmasının tam zamanı değil mi?

En son ki ulaşım kazasında dört vatandaşımız hayatını yitirdi. Daha yeni ölümlerin olmaması için Kayaşehir’e bir ulaşım düzenlemesinin yapılması gerekiyor.

Metro hattı ne kadar erken yapılırsa,insanlar eziyetten sizde bu vebal’den kurtulursunuz.

 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35