banner32

Sorunlar yumağı Güvercintepe

Başakşehir'in alt yapısı yetersiz mahallelerinden birisi olan Güvercintepe'de sorunlar bitmek bilmiyor... Bu seferde Ceylan Sokaktaki Alt yapı çalışması sokak halkını çileden çıkardı...İşte haberin detayı

Sorunlar yumağı Güvercintepe
Sokağın yarısı yapılacak yarısı yapılmayacak olması halkı isyan ettirdi

Bundan önce Güvercintepe Mahallesi Ahmet Yesevi Cad. 16 Sokakta yapılmayan çalışma halkı isyan ettirmşti. Şimid ise yine aynı   mahallenin Ceylan Sokağında benzeri bir sorun yaşanıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Başakşehir'iğn özgür sesi olmaya devam eden www.basaksehirtimes.com'un gücünü bilen mahalle halkı muhabirlerimizi arayarak İSKİ'den ihale alan müteahit'in sokaklarında alt yapı çalışması yapacağını bunda bir sorun olmadığını ancak sokağın yarısından sonra yapılmayacağını ileri sürerek müteahit firmayı çalıştırmyacaklarını ifade etttiler.

Yaşanacak sıkıntıyı haber alan mahalle muhtarı anında olay yerine gitti

Sokak sakinlerindne birisinin muhtara yaşanacak sıkıntıyı haber vermesi ile Ceylan Sokağa giden Mahalle muhtarı İbrahim Dinç  çalışmayı yapacak olan taşeron firmanın yetkilisine sokağın yarısının altyapısını yapıp diğer yarısını öyle bırakmak doğru değil. Eğer sokakta bir çalışma yapılacaksa tamamen, yapılmayacaksa da hiç yapılmamasının daha sağlıklı olduğunu ifade ederek galeyana gelen halkı teskin ederek müteahit çalışanına durumu üstlerine rapor etmesini isteyerek yaşanması muhtemel bir sıkıntıyı çözdü.

Halk Kızgın İSKİ sezsiz

Sokak sakini Ramazan Işık yıllar önce sokaklarında kanazlizasyon çalışması olamdığı için her daire sahibinden para toplayarak kendi imkanları ile kanalizasyon çalışması yaparak sorunu çözdüklerini ifade ederek şu an gelen müteahit'in kendi yaptıkları çalışmayı devre dışı ederek sokağın yarısını yapıp o şekilde bırakacak olmalarına müsaade emiyoruz diyerek olayda dahli olmayan Başakşehir Belediye başkanına da ateş püskürmesi halkın ne kadar kızgın olduğunu gösteriyordu.

Tatsız olaylar yaşanabilir 

Bir çok sokak sakini alt yapı çalışmasını İSKİ'nin yaptığını bilmediği için kendilerini zora sokak kişinin Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal olduğunu iddia ederek başkan'a veryansın etmeleri manidar bulundu. 

Halkı kızgın ve sokaktaki çalışma hakkında bilgi sahibi yapılmaması sıkıntı yarattı. İSKİ'nin Ceylan Sokakta yapacağı çalışma hakkında sokak sakinlerini bilg sahibi yapması çok önemli.

Halk kendi cebinde para ödeyerek sokağın alt yapısını yapmış İSKİ yıkıyor 

Nazire Ercan
adındaki ev hanımı yaptığı konuşmada şunlar söyledi " Yıllar önce sokakta yaşadığımız kanalizasyon sorunu için bir çok yere baş vurduk. Kimse bizimle ilgilenmediği için burada yaşayan kişiler olarak kendi aramızda mutfak harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz paralarla alt yapımızı yaptık. İSKİ şu an buraya gelerek yaptığımız çalışmayı dikkate almayarak sokağın yarısını yapacağını yarısını da o şekil bırakacağını söylüyor. Bu doğru değil.Ya hepsini yapsın ya da bu kış ortasında bizi tekrar foseptik ile başbaşa bırakmasın diyerek tepkisini ortaya koydu".  (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35