banner32

Mevlüt Uysal Cem evinin sıvasını durdurdu

Bir çok belediye başkanı ilçelerindeki yapıların sıva,boya ve dış cephe güzelliği için vatandaşı teşvik ederken Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın ilçesinin Güvercintepe Mahallesinde binlerce üyesi olan Hacı Bektaş-ı Veli Cemevinin sıva işini durdurdu. 2004 Yılı Ekim ayından önce yapılan kaçak binalara af geldiği halde Başkan Uysal'un bu tarihten önce yapılmış olan CEMEVİNİ kaçak binalar statüsünde görmesi manidar bulundu...

Dernek Başkanı Rıza Sorucu ile sıva işi durdurulan Cem evinin önünde hangi gerekçelerle sıva işinin durduğunu sorduk.


Başakşehir Times Haber Merkezi 

 
Sıva işiniz neden durduruldu ?
 
Normal şartlar altında sıva işimizin durulması için hiç bir neden yok. Öyle inanıyorum ki birkaç ay önce İstanbul valisi sayın Hüseyin Avni Mutlu Cemevimizi ziyaret ettiği zaman neden sıva işini yapmadığımızı sordu. Biz de maddi imkanımızın yeterli olmadığını söyleyince Başakşehir Belediye başkanı size yardımcı olmuyor mu dedi. Ben de doğrusu olan başkanımız üç yıllık sürede sadece bize 200 torba çimento katkısı yaptı dedim. Bu tarihten sonra başkanın bana ve derneğimize karşı bakışı değişti.
 
Başkan destekçi değil köstekçi ?
 
Eğer başkanın Vali bey ile bizi ziyaret ettikleri zaman bize hiç yardımcı olmadığı halde Allah başkanımızdan razı olsun bize her türlü desteği yapıyor diyerek riyakarlık yapsaydım başkanın bugün sıva işimizi durdurmayacağından eminim.
 
Bizde eline,diline,beline hakim olmak esastır
 
Üç beş kuruşluk dünya menfaati için yalan söyleyip inançlarımla ters düşeceğime binamız olmasın daha iyi diyecek bir kültürden yetişmiş bir kişiyim. Cemevi binası benim babamın malı değil bugün ben dernek başkanıyım yarın başka bir arkadaşımız başkan olur. Biz burada bir topluluğun hizmetçisiyiz.
 
Belediye başkanında eşitlik istiyoruz
 
Başakşehir’de 90’a yakın Cami var.Hangi camii dış cephesini sıvasa veya boyatsa Belediye başkanı durdurur ? Biz belediye başkanı Camilerin hizmetlerini durdursun demiyoruz. Ancak Binamız Ekim 2004’den önce yapıldığından çıkarılan imar affı kapsamındadır. Belediye başkanının sıva işimizi durdurmasının hiçbir mantıklı izahı yok.Bina zaten yapılmış bizim yaptığımız sadece sıva işidir.Bir çok belediye ilçeleri güzelleşsin diyerek boya fabrikaları ile anlaşıp halka uygun fiyata boya vermeleri dahil bir çok teşvik verirken Başakşehir’de tam tersi oluyorsa bunun sorgulanmasını halkımıza bırakıyorum dedi.
 
Güvercintepe Mahallesinde şu an en az 30 -40 tane bina da iskele var ve sıva yapıyorlar sadece bize engel olunması manidar
 
Cemevimizin sıva işini yapacak bir yardımsever bulmuş ve çalışmaya başlamışken Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın çalışmamızı durdurması beni ve camiamızı çok üzmüştür. Başkanın bu antidemokratik uygulamalarını görünce Küçükçekmece belediye başkanı Sayın Aziz Yeniay’ınbizlere karşı olan insani yaklaşımlarını özler olduk.
  
Üyelerimiz kırgın,kızgın ve şaşkın
 
Binamıza hiç bir ilave ve çıkma yapamadığımız halde sadece dış cepheyi güzelleştirmek adına yaptığımız sıva işini durduran Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı protesto etek adına yüzlerce üyemiz buraya gelerek biz nobet bekliyoruz siz sıvanızı yapın Zabıta gelirse biz onlarla konuşuruz diyerek işi gerginlik boyutuna getirmek istediler. Mahalle muhtarımızla üyelerimizi zor ikna ederek evlerine gönderdik.
 
Bazı üyelerimiz haklı olduğumuz halde hakkımız savunulmuyor diyerek bizi belediyenin antidemokratik uygulamalarına karşı sessiz kalmakla suçluyorlar
 
Güvercintepe Hacı Bektaş-ı veli Cemevi dernek başkanı Rıza Sorucu Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın hiçbir haklı uygulamaya dayanmayan bu ben yaptım oldu uygulamasının adil olmadığını iddia ederek her geçen gün üyelerimizin maral ve maneviyatı biraz daha bozuluyor. Gençlerimizin bizi de dinlemeyin ciddi bir protesto harekatına katılacaklarından endişe ediyorum diyerek belediye tarafından soruna çözüm üretilmemesi halinde istenmeyen olayların olabileceği sinyalini verdi.
 
Mehmet Ali Haşhaş (Dernek baba)
 
Güvercintepe mahallesi başta olmak üzere yüzlerce derneğin kuruluşunda ve işleyişinde görev alan  Anadolu Kültürünü yaşatma derneği başkanı Mehmet Ali Haşhaş (Namı diğer dernek baba)ise topluların örgütlenip inanç ve ibadetlerini yapacakları mekanlar yapmaları kadar faydalı ve güzel bir şey olmaz. Bina doğmuş ama elbisesi demek olan sıva işi yapılacağı zaman belediye başkanı elbiseyi giydirmeyin diyor. Bu mantığı anlamak mümkün değil. Sıva sadece çirkin görüntüyü önler. Binaya ekleme çıkarma yapılsa belediyenin işi durdurmasını anlarım diyerek başlatılan uygulamada haksızlıkların olduğunu ifade etti.
 
İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 12 yıl Önce

Mevlüt başkan her şeyi kişiselleştiriyor...Bunun kendisine zararı var dikkat etse iyi olur.

memet bıtlıslı
memet bıtlıslı - 12 yıl Önce

Elbette cem evıne karsı sıvasta yakılan canların katılerinin avukatlıgını yaptı Sayın Mevlut Uysal ve de ılk secım propagandsı suydu Guvercıntepe Basaksehirin tam ortasındadır ve sehrın kent meydanı Guvercinte olacak dıyordu ve yıl sounda metroyu falıyete koyacak butun ımar sorunlarını cozecekti hepsı yalan oldu ne yuzle gelıp oy ısteyecek bakalım

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35