banner29

İETT.Duy sesimizi !

Güvercintepe mahalle sakinleri 79 K Kayaşehir-Yenibosna otobüs hattının mahallelerini bay pas ederek geçmesine isyan ediyor.

İETT.Duy sesimizi !
Gazetemizi arayan ve mail atan çok sayıdaki vatanşda İEET den ve Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın haklı taleplerine karşı duyarsız kalmamalarını istediler.


Başakşehir Times Haber Merkezi

 
Haber ihbar hattımıza gelen maillerin ortak özelliği şu taleplerde bulunuyordu; 79 K Kayaşehir - Yenibosna otobüs hattı, ısrarla Güvercintepe'ye uğramayarak, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ordan (bomboş yol..) geçmektedir. Bu hat ikitelli tarafına uğradığından dolayı mahalle sakinlerimiz tarafından çok büyük önem arz etmektedir.

Çünkü sanayi ve iş alanının çoğu İkitelli'de bulunmakla birlikte Güvercintepe sakinlerinin çoğu İkitelli tarafında istihdam etmektedir.

Dolayısıyla Güvercintepe'den İkitelli'ye gitmek isteyen mahalle sakinimiz önce Altınşehir mahallesine gidip (bir vesayit ile) oradan da 146T Bahçeşehir - Aksaray hattını bekleyip bu hatta aktarma yapmak durumunda bırakılıyor bununla birlikte 146T hattında olmaması gereken bir aşırı yoğunluk ve itişme-tıkışma oluyor.
 
Birde akşam saatlerinde İkitelli'den Güvercintepe mahallesine gelmeye çalışan kişilerin durumu var. Bu durum ise daha kötü. Çünkü 146T hattı Aksaray dolu gelmekte ve bekleyenleri alamadan gitmektedir.

Çok dolu geçtiği için insanlar bir sonrakini beklemekte ve bir sonrakide dolu geçtiği için 20 dakika bile sürmeyen yol 1 buçuk saati geçip mağduriyet doğurmaktadır. Bununla birlikte; 79 K Kayaşehir - Yenibosna hattı 15 dakkada bir geçmekte olup Güvercintepe'ye uğramadığı için bahsettiğimiz mağduriyet gün geçtikçe artmaktadır.

78G Başakşehir - Güvercintepe hattı var ama saatleri çok az ve hiç uymuyor.

Dolayısıyla 79K hattının Güvercintepe'ye uğraması, diğer hatlarda rahatlık sağlayacak olup aynı zamanda Bahçeşehir hattını ve Şahintepe hattını da rahatlatacaktır.

 
Hikmetülhüda BİLGİNER 1989 - Otomotiv yed.parça firmasında satın alma sorumlusu
 
Mahallemizin 30 yıllık bir mazisi var. Kayaşehir ise yakın zamanda kurulmuş bir yapı. Kayaşehir'e yakın zamanda birçok otobüs hattı verilirken, aynı zamanda, mahallemizin otobüs hatları olan 79G Güvercintepe-Zeytinburnu ve 79Y Güvercintepe-Yenibosna hattı Kayaşehir’e uzatıldı.
 
Yani Güvercintepe'nin 2 otobüs hattı Kayaşehir'li kardeşlerimizin hizmetine sunulmuş iken, Kayaşehir'e verilen (özellikle İkitelli bölgesine giden hat) 1 tane hattın bile Güvercintepe'ye verilmemesi düşündürücü...
 
Otobüs hatları vatandaşın kısa zamanda evine, işine vs ulaşması için vardır, mahalle ve semtlerin özel mekan ve isteklerine göre sınıflandırılamaz... Güzergahları vatandaşın ihtiyacına göre düzenlenmelidir.
  
Ahmet ÇELİK 1988 - Otomotiv yed.parça firmasında eleman
 
Güvercintepede'den İkitelli'ye gitmek adeta işkence. Akşamları iş çıkışı ikitelli TEM.yan yolda otobüs bekliyorum. 146T Bahçeşehir-Aksaray otobüs hattı Aksaray’dan geldiği için trafik vs  çok geç geliyor ve dolu olduğu için bizi alamıyor. Ben otobüs beklerken 79K otobüsünün 10'ar dakika  ara ile geçmiş olması ve binemiyor olmamızı gerçekten izahtan yoksun olduğunu düşünüyorum.
 
Bu talepler gibi onlarca istek haber ihbar hattımıza ulaşmış durumda.İETT ve Başakşehir belediyesinin halkın bu taleplerini inceleyerek sakıncası yok ise taleplere makul cevap verilmesi yararlı olur.
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
alper yağız
alper yağız - 12 yıl Önce

iett ve belediye başkanı na sesleniyorum yeter ulaşım sorununu çözün işim geregi 79 y seyahat etmekteyim.79y nin güzarhanı daha ne kadar uzatacaksınız.söğütlüçeşme kamburu yetmezmiş gibi bide kayaşehir var hat saatleri arası fazla bide yolcusu fazla olunca vatandaş binememektedir.arz edicem.79y 79g 79g saatlerinin tekrar gözden geçirmenizi istiyorum.bide sayın mevlüt uysal biraz icraat lütfen

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35