banner32

HDP ilçe başkanı Seyithan Kırmızı “Medine Vesikası uygulansın sorun kalmaz“ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Başakşehir Eş ilçe başkanı Seyithan Kırmızı ve HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Halil Sevda ile birlikte Başakiehir Malatyalılar derneğini ziyaret etti. Eş ilçe başkanı Seyithan Kırmızı Hz.Peygamberin Mekke'den Medine'ye hicret ederken orada yaşayan her türlü insanın birbiri ile olan ilişkilerin düzenleyen Medeni vesikası gibi bir sözleşme olsa Türkiye'de hiç bir sorun kalmayacağını söyledi.

HDP ilçe başkanı Seyithan Kırmızı “Medine Vesikası uygulansın sorun kalmaz“ dedi
HDP Başakşehir Eş İlçe başkanı Seyithan Kırmızı parti olarak bizim bayrak,din ve manavi değerler ile hiçbir sorunumuz yok dedi

HDP Başakşehir eş ilçe başkanı Seyithan Kırmızı Başakşehir Malatyalılar derneğinde yaptığı konuşma ile yürklere su serpti. Kırmızı'nın olaylara geniş pencereden bakıp makul izahatlar  yapması Başakşehir Malatyalılar Derneği yönetiminden tam not aldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber

Kırmızı "Ortadoğuda devletler hep lider bazlı olduğu için bir süre sonra liderler güç zehirlemesi  yaşıyorlar ve oralarda kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Biz öyle bir sistem istiyoruz ki hırsız birisi bile iş başına gelse bir şey çalamayacak sistem olmalı. Zalim gelse bile  kimseyi öldürmeye cesaret edemeyeceği bir sistem olmalıdır artık" dedi. 

Türkiye'nin Medeni Veskası gibi bir çalışmaya ihtiyacı var

Kırmızı " Hazreti peygamber Mekke'den Medine'ye hicret ettiği zaman burada bir çok dine mensup insan yaşıyordu. Son Peygamber hiç bir baskı ve yıldırma yapmayarak herkesin hakkını adil bir şekilde verdiği MEDİNE VESİKASI denilen sözleşme ile Medine'de yaşayan herkesin birbiri ile olan hukukunu net ve kısa bir şekilde kayıt altına aldı. Bakınız Kürtler başta olmak üzere ezilen bütün halklara bu vesikada yazılan haklar verilsin huzur ve barış ülkede hakim olur.

AKP'nin isminde adalet var ama uygulamada adaletsizlik daha çok...

AKP'nin isminde Adalet ve Kalkınma var ama bunların ikiside uygulamada ne yazık ki yok. Bu parti iktidar olmadan önce Diyanet'i,MGK.yı,YÖK ve seçim barajına karşı idi.  Ancak ne zaman iktidar olunca nasılsa bunların verdiği yetkiyi kullanmak hoşlarına gittiği için daha önce eleştirdikleri bir çok darbe kurumuna sarıldılar. AKP işine gelmeyen konular hakkında ben çıkarmadım, bu benden önce olan bir şey diyerek işin kolayına kaçmayı tercih ediyor. Biz aptal değiliz ..İhale yasasını 100 defa değiştiren AKP antidemokratik seçim yasasını değiştirmeyi aklına bile getirmedi. Halk olarak hükümetin patronu biziz.Yani onlar bizim maaşlı işçilerimiz. Bunlar Antidemokrartik uygulamalarına devam edecek olurlarsa ülkeye yazık ederler" dedi. Biz sadece Kürt halkının hakkını savunmuyoruz. Soma'da yerin 2000 metre altında çalışan bir emekçinin ne kadar zor şartlar altında rızkını temin etmeye çabaladığını görmemek mümkün değil dedi.

Haber detayı az sonra...


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35