banner25

Güvercintepe halkının psikolojisi bozuldu

Güvercintepe Mahallesi sonevler bölgesi ile alakalı imar sorunlarından dolayı yüzlerce mahalle halkı Malatya derneğinde bir araya gelerek muhtar,avukat ve mimar’dan oluşan ekipten imar ve son durum hakkında bilgiler almaya çalıştılar.

Başakşehir Malatyalılar dernek başkanı Ramazan Boğuryaptığı açılış konuşması ile yüzlerce kişiyi selamladı.
 

Başakşehir Times Haber Merkezi

Muhtar İbrahim Dinç haklarımızı bilmek için bir aradaydı dedi

29 Mart 2009’dan bu yana mahalle halkının hakları için önemli çalışmalar yapan Mahalle muhtarı İbrahim Dinçkonuşmasında şunlara değindi “  Belediye başkanı Mevlüt Uysal emlak rayiç bedelleri için açtığım davayı kazanmamdan beni mahalle halkı ile karşı karşıya getirmek adına doğru olmayan bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyor.

Başkan avukat olduğu için emlak raiç beldeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapacağı herhangi bir kamulaştırma bedelinin birbiri ile hiç alakasının olmadığını bildiği halde  sadece halkın kafasını karıştırmaya yönelik olarak muhtar davayı açıp kazanmasaydı herhangi bir kamulaştırma anında yerlerinizin değeri emlak raiç bedelleri üzerinde olacaktı ve elinize çok para geçecekti diyor.

Oysa ki kamulaştırma bedellerinin emlak raiç bedelleri ile bir alakası yok. Kamulaştırma bedelleri emsal üzerinden olur veya yerin metre kare birim fiyatı bilirkişi’nin yapacağı çalışma sonucu ortaya çıkacak olan  bedel üzerinden yapılır.

Muhtar Belediye başkanına meydan okudu

Başkan ilk seçildiği dönemlerde mahallemize TOKİ’nin girmeyeceğini söylemişti. Şimdi. Şu an  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahallemizi rezerv alanı olarak ilan etmiş. Bu çalışmaları da TOKİ eli ile yapacağını ilan etmiş durumda. Mahallemizde daha doğrusu Başakşehir ilçe sınırlarımız içinde bir mezarlık yeri bile bırakılmamış. Belediye yönetiminin gözünü rant bürümüş. Fakir gittikçe fakirleşiyor zengin ise daha da zenginleşiyor diyen Dinç adeta Başakşehir  Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ameydan okuyarak dilediğin her mecrada belgeleri ile senin Güvercintepe de iyi niyetli olmadığını ispatlarım dedi.

Avukat Sevil Öcal Usül yönünde Balanlık hata yapmış

Güvercintepe sonevler halkını hukuki hakları hakkında bilgi sahibi yapmak için toplantıda konuşanAv.Sevil Öcal  Bakanlar kurulu kararı ile İstanbul’da bir çok yer kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak ilan edilmişti. Ama bunun için de Şahintpe ve Güvercintepe yoktu. Çevre ve Şehircilik bakanlığı daha sonra 644 Sayılı KHK ile burayı da rezerv alanı olarak ilan etti, Bu çalışma hukuken doğru değildir. Her hangi bir hak sahibi dava açarsa bu çalışma hukuken iptal olur. Gerçi onlarda bu sefer tekrar konuyu bakanlar kurulu kararı yapacaklar ama bu süre içinde eliniz güçlenmiş olur dedi.

Mimar Seçkin Bilgin’de yaptığı konuşma ile bu yasa gereği artık muhatabınız belediye değil Balmumcudaki Çevre ve Şehircilik bakanlığının İstanbul şubesidir dedi.

Bir katılımcı şunları söyledi

Üçüncü köprü,havalimanı,sağlık kenti,sanayi siteleri ve bir çok önemli yatırımın bulunduğu  bir bölgede yer alan Başakşehir’in arsaları rantçıların gözünü buraya dikmesine sebep oldu.
Başakşehir içinde de özellikle yüksek yapılaşmanın olmadığı Şahintepe,Güvercintepe, Altınşehir ve Ziya Gökalp mahalleri üzerinde bir takım oyunların olduğuna inandığını ifade eden mahalle sakini bizim yanımızda yer alamsı gereken belediye başkanımız ne yazık ki başkalarının yanında yer alıyor diyerek tepkisini ortaya koydu.
Hak sahiplerinin sorduğu sorulara da muhtar,avukat ve mimar cevaplar verdi.
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
gultren
gultren - 11 yıl Önce

Muhatara cok ama cok tesekkurler bize yabancı ve doğruları söylemeyen beledıye baskanın butun foyalarını meydana cıkarıyor

MENEKŞE
MENEKŞE - 11 yıl Önce

http://www.haber7.com/siyaset/haber/379047-basaksehirin-kent-meydani-guvercintepe-olacak

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35