banner32

Zindanda açan karanfil, Başakşehir’de sahnelendi

Sezonun iddialı yapımlarından “Zindanda açan karanfil, Mehmet Ali” Başakşehir’de perde açtı.

Zindanda açan karanfil, Başakşehir’de sahnelendi
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun 12 Eylül atmosferinde bir idam mahkûmunun ruhuna ayna tutuyor.

İlahi aşka giden yol

Zindanda açan karanfil, Mehmet Ali’ oyununda manevi duyguların önemi, kişinin içinde oluşan karmaşa ve sonunda ilahi aşka, huzura varış Mehmet Ali’nin hikâyesiyle anlatılıyor.

Oyun, 1980’li yılların karışıklığı içerisinde kendi görüşünü anlatmaya, kabul ettirmeye çalışan bir gencin ailesiyle ve iç dünyasıyla yaşadığı fikir çatışmalarını ortaya koyuyor. Çocuklarının okumasını isteyen bir baba ile manevi duyguları güçlü anne arasında sıkışmış fakir bir ailenin çocuğu olan Mehmet Ali, yasa dışı eylemler neticesinde idam cezasına çarptırılmış ve tecrit koğuşunda idamını beklemektedir. Mehmet Ali’nin ruhu tecrit hücresin de ayrışmış, Ali tüm kötü yanları, Mehmet ise iyi yanları temsil etmektedir. Ali’nin içinden tüm kötülükler sıyrılınca geriye kalan ilahi aşkın kendisidir.

Boğaziçi Oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda; Uğraş ATAY, Yaşar ALPTEKİN, İsrafil KÖSE, Alper SELAN, Özlem SARIÇAMLIK ŞEN, Bülent GENÇAK, Ekin GÖKGÖZ, Osman Kaan GİRİT, Fatoş BAŞ, Yeşim KALKAN, Sercan TOSUN, Merve DURAN rol alıyor. Oyunda, özellikle işkence sahneleri ve tasavvufla bu sahnelerin birbiriyle ilişkileri oldukça etkili canlandırılıyor.

İzleyenlere duygulu anlara yaşatan oyunda performanslar ayakta alkışlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35