banner32

Zihinsel engelliler korosu EYAF’a damga vurdu

Engelsiz Yaşam Fuarı 30 Kasım’da kapılarını açtı. Bu yıl 10. kez düzenlenen fuarda ihtiyaç sahipleri yüzlerce teknolojik ürünü bir arada bulma şansı yakaladı.

Zihinsel engelliler korosu EYAF’a damga vurdu
 Başakşehir Belediyesi’de engellilere yönelik model hizmetlerini anlatmak için Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yerini aldı. CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuar 3 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

 

Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin yaşam kalitesini artıran yüzlerce ürünün sunulduğu Engelsiz Yaşam Fuarı’nda ziyaretçiler son teknoloji ürünlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Belediyeler, teknoloji firmaları, sivil toplum kuruluşları gibi katılım sağlayan 10’larca farklı kurum ve kuruluşun yer aldığı fuarda Başakşehir Belediyesi’nin standına da ilgi yoğundu. Ebrudan karikatüre, müzik ziyafetinden, engelli kitap yazarlarına kadar her renkten etkinlik standı süsledi.

 

Sanat ve edebiyatta EYAF da


Karikatür standında karikatürünü çizdirmek isteyen ziyaretçiler sıraya girerken, ebru sanatına ilgi duyan engelli vatandaşlar ilk defa ebru yapmanın heyecanını yaşadı. Başakşehir zihinsel engelli korosu dinleyenlerden büyük alkış aldı. Başakşehirli gençlerden oluşan koro sevilen türküleri seslendirdi. Başakşehir Belediye’sinin katkılarıyla kurulan zihinsel engelliler korosu repertuarını genişleterek çalışmalarına devam edecek.   

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı. Engellileri yalnız bırakmayan Kartoğlu, “ Hizmetlerimiz ile engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ulaşımdan, istidama kadar birçok alanda sosyal hayata uyumlu yaşamaları için projeler geliştiriyoruz. Ayrıca yeni yapacağımız merkezler ile de engelli vatandaşlarımızın tedavisi için adımlar atmış olacağız” dedi. Zihinsel engellilerin verdiği mini konseri dinleyen Kartoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35