banner25

Zafer Söğüt, Müslüman bilim adamlarını anlattı

Sanat Tarihçisi, Fotoğraf Sanatçısı Zafer Söğüt Bilgievi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.

Zafer Söğüt, Müslüman bilim adamlarını anlattı
Başakşehir Belediyesi Şahintepe Bilgievi’nde gerçekleşen söyleşide Zafer Söğüt, İslam tarihindeki bilim adamlarını, keşiflerini ve icatlarını öğrencilere anlattı.
 
‘Müslümanlar 800 yıl bilim dünyasını yönetmiştir’

Başakşehir Bilgievleri’nde eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerine özel olarak gerçekleşen programda Söğüt, “Türk Milleti olarak uzun yıllar kendimiz batı karşısında ezik, mahcup hissettik. Sonra sonra bir şeyler değişmeye ve bizlerde fark etmeye başladık. 622’den 674’e kadar yani 50 yıllık süreçte Emeviler İstanbul’a geldiler.1100 gemi ile İstanbul’a geldiler. 50 yılda İslam büyük çapta bir medeniyet kurdu. Siz gençler geçmişte büyük başarılara imza atmış bilim adamlarını tanımak zorundasınız. Onları var eden değerleri bilip bizlerde onların izinden gitmeliyiz. Müslümanlar 800 yıl bilim dünyasını yönetmiştir, insanlık bu seviyelere gelebilmiştir. Batı ise İslam Dünyası’nın çalışmalarını kendilerine mal etmişlerdir. İbni Sina’nın çalışmaları batıda başka isimler altında yayınlanmıştır” dedi.
 
Gençlerin tembellik etmemesi gerektiğini vurgulayan Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü, “Siz gençlerin içinden Nobel ödülü alan gençler çıkmazsa, sanatta gelişemezseniz, burada aldığınız bilgi ilerde faydalı bir şeylere dönüşmezse başka insanlar ve canlılar acı çekmeye başlayacak. Müslümanız, bu şu demek hayvanlar ve bitkiler sana emanet. Ben Müslümanca bir yaşam sergilersem, insanlar arasındaki eşitliği de sağlayacaktır.”
 
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Söğüt, “Batı bir zihniyettir, sadece bir ırk veya bir ülke değildir. Soru sormazsak hiçbir şeyiz. Soru sormaya başlamamız gerekiyor. Müslümanlarda bu enerji ilk çağlarda vardı. Hendek savaşı bir ölüm kalım savaşıdır. Peygamberimiz çözüm arar, düşman bile olsa kimse ölmesin ister. Selmanı Farisi hendek kazalım der. Bilgi dışardan da gelse alması ile bizlere örnek olmuştur” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35