banner25

Zabıta personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı

Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı. Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk akıllı depo kampüsünde gerçekleşen eğitimler, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tuğba Karadağ tarafından verildi.

Zabıta personeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı
 Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin katıldığı eğitimlerde temel iş sağlığı ve güvenliği başlığı altında; çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, mevzuata dair bilgiler, ilgili kanunlar anlatılırken teknik bölümde ise; çalışma ortamındaki biyolojik, fiziksel, kimyasal risk etkenleri, çıkabilecek tehlikelere karşı önlemler, sağlık konularında da ilk yardım konularına değinildi.

 

Amaç güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak’


Sektörü farketmeksizin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini her çalışanın alması gerektiğini belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tuğba Karadağ, “Dünyada her üç dakikada bir iş kazası gerçekleşmektedir. Her doksan dakika da bir kişi sakat kalıyor, her dört saatte bir kişi iş kazası nedeni ile ölüyor. Türkiye iş kazalarında dünyada üçüncü sıradadır. Bir sözleşemeye dayalı olarak çalışanlara işçi ismi verilmektedir. İş kazalarını önlemeyi bir saç ayağı gibi düşünebiliriz. Bu anlamda devlet, işveren ve çalışana belirli görevler düşmektedir. Devlet kanunları çıkartmak, denetlemekle yükümlü işveren ise çalışma ortamındaki riskleri öngörerek tedbirleri almakla yükümlü. İşin niteliğine göre ekipmanı bulundurmak zorundadır. Çalışan ise kendisine tebliğ edilenlere uymakla yükümlüdür” şeklinde konuştu.

 

İş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak iş yerlerinde güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak amacı ile gerçekleşen eğitimlerin sonunda katılımcılara değerlendirme sınavı da yapıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35