banner25

Zabıta Müdürlüğü Yaz Çalışmalarına Başladı

Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaz döneminde vatandaşın yoğun olarak kullandığı açık pazarlarda sorunsuz alışverişini yapabilmesi için çalışmalarını genişletti.

Zabıta Müdürlüğü Yaz Çalışmalarına Başladı
İlçe genelinde bulunan açık pazarlarımızın kurulduğu Şahintepe, Güvercintepe ve Ziya Gökalp Mahallelerinde yaz saati uygulamasıyla birlikte çalışmalara başladı.  
 
Seyyar satıcılar esnaf

Zabıta Müdürlüğü yönetmelik gereğince pazarların toplama saatlerini tekrar düzenlenerek 08:30 olarak belirledi. Belirlenen saatten sonra Pazar tezgahlarının toplanması konusunda zabıta ekipleri, esnafa yönelik uyarıcı afişler hazırlanarak uygun yerlere astı.
Ayrıca pazar etrafında seyyar satıcıların yer almasını da engelleyerek,  giriş çıkış noktalarında halkın rahat bir şekilde alış veriş yapmasını ve uygunsuz görüntülerin oluşmasının da önüne geçiyor.  Uyarıları dikkate almayan seyyar satıcılar hakkında yasal işlemde başlatan Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, basına ‘Esnafın tezgahlarının kaldırıldığı’ yönündeki haberlerin de asılsız olduğu vurgulayarak, yalnızca seyyar satıcılar için bir engellemenin söz konusu olduğunu vurgulandı. Seyyar satıcılara karşı yürütülen çalışmaların Başakşehir esnafının hakkını savunmaya, haksız ve uygunsuz kazancın da önüne geçmeye yönelik yürütüldüğü de aktarıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35