banner29

Yeşil alanlar tuzlamanın etkilerine karşı korunuyor

Başakşehir Belediyesi karda zarar gören ağaç ve mevsimlik çiçekler için bakım çalışması gerçekleştiriyor.

Yeşil alanlar tuzlamanın etkilerine karşı korunuyor
Yoğun kar yağışı alan ilçede karla mücadele çalışmaları sırasında gerçekleştirilen tuzlama çalışmalarına maruz kalan ağaç, ağaçcık, mevsimlik çiçekler ve çim alanlarında tuzluluk oranının düşürülmesi için bir dizi rutin çalışma başlattı

Bitkiler sulama suyuna katılan ilaçlarla sağlığına kavuşuyor

Fazla tuz özellikle NaCl ‘a direk maruz kalan bitkilerde ve topraklarda tuz stresi oluşturuyor. Tuz stresi, bitkilerin büyümesini ve gelişmesini osmotik ve iyon stresine neden olarak engelliyor. Kök çevresinde tuz miktarının artmasıyla birlikte ilk olarak osmotik stres oluşmaktadır. Oluşan bu dışsal osmotik stres, kullanılabilir su miktarının da azalmasına sebep olurken ve bu olay “fizyolojik kuraklık” olarak da adlandırılıyor. Bu olay köklerde su kaybına, sürgün gelişiminin yavaşlamasına, yaprak dökülmesi ve sararmasına, fotosentez olaylarının azalması ve bitki ölümlerine kadar yol açıyor.

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri karla mücadele çalışmalarının akabinde toprak ve bitki ve ağaçlar için hayati öneme sahip olan tuzluluk oranının düşürülmesine yönelik çalışma gerçekleştiriyor. İlçe genelinde belirlenen noktalarda gerçekleşen çalışmada tespitlerin ardından toprak tuzluluk oranının düşürülmesi ve fazla tuzluluğun bitkiler üzerindeki olumsuz etkilerinin minimize edilebilmesi için Ph ve EC düşürücüleri sulama suyuna karıştırarak bitkiler yıkama yöntemi ile sağlıklarına kavuşturuluyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35