banner32

Yeni parklarla çocuklar daha mutlu

Başakşehir Belediyesi ilçeye yeni park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.

Yeni parklarla çocuklar daha mutlu

 

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bir yıl önce başlatılan çalışmalar ile Şahintepe ve Hoşdere bölgelerinde iki yeni park projesi tamamlandı. Bölge sakinleri ve çocuklarında memnuniyet yaratan park projeleri bölgeye değer kattı. Bölge sakinlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projelendirilen çalışmalar devam edecek.

 

Şahintepe ve Hoşdere bölgesine değer katacak

 

Vatandaşların hizmetine açılan Şahintepe Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’ndeki park çalışması 580 m2’lik bir alana kuruldu. Bölge sakinlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda projelendirilen parkta çocuklar kadar yetişkinlerde vakit geçirebilecek. 130 m2’lik yeşil alanı bulunan park içerisinde oturma ve dinlenme alanları da mevcut. 172 m2’lik çocuk oyun alanının yer aldığı parkta 127 m2’lik basketbol sahası da yer alıyor. 450 m2’lik sert zemini olan parkta çocuklar oyun alanlarında doyasıya eğlenebilecek.   

 

Yapımı tamamlanan diğer bir park ise Bahçeşehir 2. Kısım’da bulunuyor. Hoşdere 522 ada parkında yer alan proje 1250 m2’lik bir alana kuruldu. 470 m2’lik yeşil alan ve 780 m2’lik sert zeminin yer aldığı parkta çocuklar için 170 m2’lik çocuk oyun alanı mevcut. Parkta çocukların ve gençlerin spor yapabilmesi için 100 m2’lik basketbol sahası da bulunuyor. Yetişkinler için ise çeşitli spor aletlerinin yer aldığı bir fitness alanı bulunmakta. Çocukların keyifli vakit geçirebileceği parkta, kum oyun alanı da bulunmakta.

 

Benzer sosyal alanların her mahalleye kazandıracaklarını ve çalışmalarla her mahallenin gereksinimlerine uygun konseptlerde sosyal alanların hayata geçirileceğini bildiren, müdürlük yetkilileri mahallelerde projelerinin devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35