banner32

Yeni nesillere ‘Akif’ çağrısı

Çile ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı tiyatro sahnesine taşındı.

Yeni nesillere ‘Akif’ çağrısı
Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen ‘Akif’ oyununa Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Menan Cinler ve Çanakkale Mahşeri’nin yazarlığı aynı zamanda yönetmenliğini yapmış olan Mahmud Tahsin imzalı oyun, Milli şairin hayatından çarpıcı detaylar ve etkileyici bir anlatımla sahneye taşındı.
 
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir yaptı.
 
Yeni nesillere içten bir çağrı

Oyun, Milli mücadele yıllarında yazdıkları ve yaptıklarıyla halkın gönlüne taht kuran Akif’in destansı mücadelesi yeni nesillere içten bir çağrı niteliğinde.
 
Oldukça karmaşık siyasal olayların, isyanların, işgallerin, İstanbul ve Ankara hükümetleri arasındaki anlaşmazlıkların sürüp gittiği bir dönemi ele alan oyun, Mehmet Akif’in vefatının ardından kızı Suat’a bıraktığı bir mektupla başlıyor. Sonrasında Akif’in Sebilürreşad’taki yazılarıyla işgal kuvvetlerine karşı halkı bilinçlendirme çabaları, Eşref Edip ve Ali Şükrü bey ile dostlukları, halkın sevdiği bir şahsiyet olarak Ankara’da, Anadolu’da verdiği mücadeleler… Seyirci ilgisini sürekli ayakta tutabilen bir kurguya sahip iki perdelik oyunda ufacık bir dokunuşla şapka inkılabına yapılan gönderme, İstiklal Mahkemelerinin eleştiriliş yöntemi, Mehmet Akif’in hutbe sahnesi, oyunun parlayan anlarından oldu.
 
Alkışlarla son bulan etkinlik sonunda Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir oyunculara teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35