banner29

Yeni nesil beslenmenin detayları

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (Bakmer) hafta sonu ’da Başakşehirli kadınların cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Yeni nesil beslenmenin detayları
 Günümüzün en çok merak edilen ve araştırılan konusu beslenme üzerine düzenlenen seminerde yeni nesil beslenme alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Diyetisyen Esra Öge’nin sunumuyla gerçekleşen seminerde katılımcılara kalorisi düşük sağlıklı atıştırmalıklarda ikram edildi.


“Ne için besleniyoruz?”


Beslenme alışkanlığımız zevk için mi yoksa gereklilik için mi olmalı önce buna karar vermeliyiz diyen Diyetisyen Esra Öğe,” Vücudumuzun işlevlerini yerine getirebilmesi için gereken besinleri almak bizler için yeterli olandır. Vücudumuzun işleyişi için 2/3 ‘ünün dolması gerekmektedir. Fazlası vücudumuzu kirletmekten öteye gidemez ve bizlere hiçbir faydası yoktur. Günlük tüketimimizde yer alan karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitamin, mineral ve enzimleri yeterli miktarda tüketiyor olmamız dengeli beslenmemiz için doğru olandır.”

 

“Neden detoks yapmalıyız?”


Temel detoks’un mantığını da anlatan Esra Öge, ”Vücudun ihtiyacı olmayan ve vücutta bozukluklara neden olan toksinlerin ve yabancı maddelerin vücuttan atılmasına detoks denir. Yani tüm asit formlu gıdaları, hayvansal kaynaklı gıdaları, işlenmiş gıdaları hayatımızdan çıkartarak bunun yerine alkalik bazı besinleri tüketmek vücudumuzu yenileyecektir. Bunun sonucunda da kanımız temizlenir, bağırsak ve sindirim hareketleri düzenlenir, ödem atma ve kilo kaybı sağlanır, şeker tansiyon dengelenir. Kısacası daha kaliteli bir yaşam vücudumuzun olmuş olur” dedi.


Pişirme teknikleri ve gıda takviyeleri hakkında da bilgi veren Diyetisyen Esra Öğe seminer sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35