banner29

Yeni Eğitim Yılı Sorunlarla Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Temel Eğitim'den Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavına karşıyım. Bu sistem kaldırılmalı çıkışı yanında Türk Eğitim sisteminde bir türlü yerine oturtulamayan sınav sistemi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yeni Eğitim Yılı Sorunlarla Başlıyor
 İstanbul'daki öğrenci sayısı bir çok Avrupa ülkesinin nüfusunu geçti

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul'daki öğrenci sayısı 3 milyon 40 binleri buluyor. Bu sayı Avrupa'daki birçok ülke nüfusunu geçiyor dedi.
 
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yeni dönem öncesi açıklamalarda bulundu.
 
Yelkenci konuşmasında yeterli arsaları olmadığı için yeni derslikler konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Yeni Eğitim ve öğretim döneminde 20 bine yakın dersliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yalkenci yaptıkları çalışma ve planlamalar ile sorunları aşmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Türkiye'nin en kalabalık öğrencisi İstanbul'da
 
Ülkemizin en çok öğrenci barındıran en büyük illerinden İstanbul'da 3 milyondan fazla öğrenci olduğu yetkililer tarafından ifade ediliyor. Otalama olarak yapılan hesapalamada İstanbul'da öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 17 iken bazı ilçelerde sınıf ortalamalarının çok yüksek olması'da sorun olarak karşımıza çıkıyor.
 
İstanbul'da 6 Bin 200 okul var
 
İstanbul'da devlet ve özel okulların toplam sayısı 6.200.Bunun 3 Bin 63'ü resmi devlet okulu,3 bin 64'ü özel okul olduğu ifade ediliyor. Bu sene 400 civarında özel okulun açıldığı Milli Eğitimin kayıtlarına geçti. İstanbul'da 165 bin eğitim personeli ve 3 milyondan fazla öğrenci 18 Eylül'de ders başı yaptı.
 
İstanbul'da Özel Okul Sayısı Devlet Okullarını Geride Bıraktı
 
Devletin 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ okullarına el koyması ile devlet okulları sayısına dahil olmasına tağmen bir sene içinde açılan 400 yeni özel okul ile devlet okullarının sayısı 3 bin 63 iken Özel okul sayısı bu sene 3 bin 64'ü geçti.Yani İstanbul'da az bir sayı farkı ile özel okul sayısı devlet okullarını geride bıraktı.
 
Servisler,yemekhaneler giriş ve çıkış saatleri de sorun olarak karşımızda duruyor
 
Devasa bir öğrenci sayısı ile bir çok sorun ile boğuşan İstanbul'da bu sene 360 puan almasına rağmen açık liseye kaydı yapılan öğrencilerin yanında çıraklık eğitim merkezlerine yönlendirilen öğrenci sayısı'da sorun olarak karşımızda duruyor.
 
Uyuşturucuya başlamı yaşı 9'a kadar indi
 
Çocuklarımız ve gençlerimiz Bonzai ve benzeri uyuşturucu maddeye alıştırılıyor. her sokak başında boylu boyunca tireyerek yatan genç manzaraları artık insanı ürkütecek seviyeye geldi. FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesi ile görevine son verilen Polis memurlarından dolayı boşalan kadrolara yeni polis atanmadığı için Emniyetin de suçlular ile mücadele etmede bazı eksikleri oluyor.
 
Yayın Grubu olarak 2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonunun Eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35