banner25

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

2016-2017 Eğitim öğretim dönemi başladı. Ders başı yapan öğrenci ve öğretmenler için Başakşehir’de de bir açılış programı düzenlendi.

Yeni eğitim öğretim yılı başladı
 Şehit Serdar Gökbayrak İlkokulu’nda gerçekleşen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcı Haluk Dikbaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

 

‘Türkiye yoluna devam edecektir’


Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş yaptığı selamlama konuşmasında şunları dile getirdi, “Şehit kardeşimizin kahramanlıklarını verdiği mücadeleyi Sayın Belediye Başkanımızdan dinlemiştim. Ümit ederim ismi Başakşehir’de ilelebet yaşayacaktır. Ülkede hiçbir aksama olmadan yoluna devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın. Eğitim çok önemlidir. Almanya iki büyük savaş kaybetti ama kendini eğitim sayesinde hızlı bir şekilde toparladı. Bizlerde Ak Parti iktidarı olarak eğitime büyük paylar ayırıyoruz. Bu eğitim yuvası da vatansever çocukların yetiştiği ülkesini geleceğe taşıyacak çocukların yetiştiği bir yuva olmasını temenni ediyorum.”

 

‘15 Temmuz’u unutturmamalıyız’


Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca konuşmasında “15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bu günü unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Milletimizin iradesi ile bunun önüne geçtik. Vatana ihanetin nedeni olmaz ama bedeli mutlaka olacaktır. Bir grup asker kıyafeti giymiş hainlerle kahraman askerlerimizi karıştırmamalıyız. Türkiye safralarını atıyor bunda en büyük pay Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kahraman milletimizindir” dedi. 

 

‘Eğitimde ilçemiz ilk beşin içerisindedir’


Yeni eğitim öğretim dönemini tebrik eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Serdar Gökbayrak’ın ismini taşıyan okulda gerçekleşen programda Başakşehirin tek yürek olduğunu vurguladı “Başakşehir 15 Temmuz darbe girişimi gecesi belediyesiyle, emniyetiyle, vatandaşıyla tek yürek oldu. Bu hain girişimde Serdar kardeşimiz şehit oldu. Bizlere bundan sonra çok görevler düşüyor. Öğretmenlerimize velilerimize görevler düşüyor. Eğitim her şeyin temelidir. 2002’den bu yana ilçemize pek çok yeni eğitim kurumu kazandırdık. Eğitimde ters giden bir şeyler vardı sebebini bu hain gece sonrasında daha iyi anladık. Başakşehir yeni kurulan bir ilçe hep birlikte sahip çıkmalıyız. Eğitimde ilçemiz ilk beşin içerisindedir ama niye birinci olmayalım.”

 

‘Dünyanın en değerli ve pahalı topraklarına sahibiz’


Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Eğitim öğretim döneminin başladığı bu günde vatanı için şehit olan kardeşimizin adının verildiği bir okuldayız. 1071-1453-30 Ağustos tarihleri bizler için çok önemli günler. Dünyanın en değerli ve pahalı topraklarına sahibiz. Dünya tarihinde hiçbir ülkenin gösteremeyeceği bir destan yazdı, bu ülke.  Allah (C.C) böyle bir günü göstermesin. Kıymetli öğretmenlerimiz bu kutlu günü yeni nesile aktaracaktır. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından çok amaçlı salonda “15 Temmuz Şehitleri Belgeseli” izlendi. Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı dua ile program sonlandı. Kokteyl alanında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35