banner32

Yeni Eğitim Modeli İçin Güç Birliği

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Harezmî Eğitim Modeli’ni uygulayan ilçedeki ilk ve tek ilkokul olan Başakşehir Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu ile işbirliği yaparak öğrencilere ve öğretmenlere çalışma imkânı sunuyor.

Yeni Eğitim Modeli İçin Güç Birliği
 Türkiye’de ilk kez İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Harezmî Eğitim Modeli”ni uygulayan Başakşehir Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu ile Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi arasında işbirliği sağlandı. 

Livin Lab’de ilk ders heyecanı 

İşbirliği kapsamında; Başakşehir Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu’nda 25 öğrenci ve 5 öğretmen, Living Lab’de ilk derslerini yaptı. Öğrenciler ve öğretmenleri, kendilerine teknolojik pek çok ürüne ulaşmayı sağlayan bir ortamda ders yapabilme imkânı sağlayan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na teşekkür etti. 

Trafikte önce yaya, sonra araba  

Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu öğrencileri, “Trafikte Önce Yaya, Sonra Araba’’ sloganı ile başlattıkları proje ile okul giriş ve çıkışlarında oluşan trafik sorunlarına karşı ürettikleri fikirleri ardunio ile birleştirerek Harezmî Eğitim Modeli Proje Kapanış Programı’nda yerini almayı hedefliyor. 

Öğrenciler yenilikçi fikirler üretiyor 

Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu Müdürü Erdal Karabulut, Türkiye çapında uygulanan disiplinler arası “Harezmî Eğitim Modeli” hakkında bilgi verdi. Yeni eğitim modeli ile öğrencilerin günlük yaşam problemleri üzerine algoritma tasarladıklarını belirten Karabulut, “Öğrencilerimizin bir sorunu nasıl çözeceğini belirleyip, programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretebiliyor. Öğrencilerimizin bu süreci başarıyla yürütebildiklerini görmekten ve bu sürecin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Başakşehir’deki ilk ve tek ilkokul 

Erdal Karabulut, Harezmî Eğitim Modeli için 2018-2019 eğitim-öğretim yılında başvuru yapan 335 okulun arasından 200 okul seçildiğini ve Başakşehir Şehit Muhammed Eymen Demirci İlkokulu’nun da ilçede başvurusu kabul edilen ilk ve tek ilkokul olma özelliği ile uygulayıcı okullar arasında yerini aldığını söyledi. 

Harezmî Eğitim Modeli nedir? 

Çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanı sıra; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen eğitim modeli, adını “Cebirin Babası” olarak görülen ünlü İslam âlimi Harezmî’den alıyor.

Bilim dünyasında matematik, astronomi ve coğrafya alanındaki kalıcı eserleriyle bilinen Harezmî, özellikle cebir kitabıyla, "0" rakamını bulmasıyla ve ikinci dereceden denklemlerin çözüm sistemleriyle tanınıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35