banner29

YEDAM, Başakşehir’de kapılarını açtı

97 yıldır bağımlılıkla mücadelede önemli faaliyetlerde bulunan Yeşilay, alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti verdiği, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM), Türkiye genelindeki dördüncü şubesini Başakşehir’de açtı.

YEDAM, Başakşehir’de kapılarını açtı
 İnsan onurunu ve saygınlığını temel alarak, toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan YEDAM’ın açılışına Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖztürkBaşakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Yeni hizmet binamızla bağımlılıkla mücadele noktasında çok önemli bir adım daha atmış oluyoruz diyen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Bağımlılık dünyamızın en büyük problemi. Toplumları maddi ve manevi öldüren çok önemli bir konu. 97 yıllık geçmişe sahip bir kuruluş olarak bağımlılıkla mücadelede savunuculuk yanında tedavinin de yanında olan bir hizmet veriyoruz. Temel mantığımız önce çocuklarımız bağımlı olmasın. Bu problemi yaşayan herkesin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim. İnsan dünya üzerindeki en kıymetli varlık, yapmış olduğumuz hizmet tek bir insana bile ulaşması bizim en büyük mutluluğumuz olur” şeklinde konuştu.

 

Bağımlılık başlamadan çözmek için çalışıyoruz

 

Böyle bir hizmete ihtiyaç duyuyor olmamız beni üzüyor diyerek açılışta kısa bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “ Belediye olarak bu tip konuları çok önemsiyoruz. Önemli olan gençlerimizi çocuklarımızı bu noktaya gelmeden önce engellemek. Bizler güzel imkanlar sunup, mutlu aileler oluşturabilirsek bunu başarabiliriz. Sosyal projelerle bu konuları destekliyoruz. Bilgievlerimiz, spor parklarımız, yeni açılacak olan psikoterapi merkezimiz gibi alanlar projelendirip uyguluyoruz” dedi.

 

Hiç kimse kendisini artık yalnız hissetmeyecek

 

Kaymakamlık olarak da bağımlılıkla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “Böyle bir merkezin ilçemize kazandırılması da büyük katkı sağlayacaktır. Çocuklarından, yakınlarından madde bağımlısı olan hiç kimse kendisini artık yalnız hissetmeyecek. Bizler bütün imkanlarımızda her zaman yanlarında olacağız“ dedi.

 

YEDAM’ın bağımlılıkta vermiş olduğu mücadeleyi ve özgürleşmeyi temsil eden yeşil ve beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldıktan sonra açılış kurdelesi kesildi. Protokol ve beraberindekiler merkezi gezerek yerinde inceledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35