banner32

Yargıdan Bedri’ye Büyük TOKAT

T.C.Küçükçekmece 9.Sulh Ceza Mahkemesi 2013 / 1319 D İş sayılı kararı ile Başakşehir Belediye başkan yardımcısı Bedri Sinan Gül’e ders verdi.

Yargıdan Bedri’ye Büyük TOKAT

Ders Bir:


Bedri Şaşırma sabrımızı taşırma

Bir gazetecinin sorması gereken en basit ve en masum soruları için, Noter’den İHTARNAME, Savcılıktan suç duyurusu,T.C.Küçükçekmece 9.Sulh Ceza mahkemesinde haberin yayından kaldırılması için dava,T.C.Küçükçekmece 2.Asliye Hukuk Mahkemesinde 20.000 TL lik tazminat talebi için dava açarak bizi yargı ile bunaltma yoluna gitmiş olsanız da Türkiye’de yargıçlar olduğuna inancımız tamdır.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Yargıçların olduğuna dair İlk Tokadı da yediniz.Küçükçekmece 9.Sulh Ceza mahkemesi verdiği karar ile haksız olduğunuza karar verdi.

Gazetecilik mesleğimizi yapacağımız önemli bir vaktimizi basın özgürlüğüne saygı duymayarak zamanımızı heba ettiğiniz için hakkımızda talep ettiğin 20.000 TL lik tazminat miktarı kadar biz size dava açma hakkımız saklıdır.


Mahkeme kararında
 

“Yapılan haber incelendiğinde söz konusu haberin Basın Kanunu 3.maddesinde hüküm altına alınan basın özgürlüğü çerçevesinde bulunduğu,topluma mal olmuş göz önündeki siyasi kişiliklerin sert eleştirilere maruz kalmasının olağan olduğu ,şeref ve haysiyeti ihlal edici  bir  yayına rastlanmadığı anlaşılmakla talebin reddine karar vermekle aşağıdaki hüküm kurulmuştur”.


Gereği Düşünüldü :

1-Talebin REDDİNE

2-Yargılama gideri yapılmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığına

3-Kararın talep eden vekiline tebliğine

Bedri başkan bizi bunaltmak adına dava üstüne dava açsanız da biz kesinlikle kanunlar dışına çıkmayacağız.

Eşiniz torpil  ile mi işe girdi sorusu ne zamandan beri  hakaret oluyor ?  Bedri bey basın özgürlüğü kapsamında daha sert ve acımasız sorular sorma hakkımız var ama bir baba,bir eş olmanızı hiçbir zaman unutmadığımız için sormuyoruz.

Bedri Başkan bu tür sorular sizi rencide ediyorsa başkan yardımcısı değil temizlik işlerinde çalışsaydınız size hiçbir soru sormazdık. Yüce Türk yargısı ne diyor” Basın Kanunu 3.maddesinde hüküm altına alınan basın özgürlüğü çerçevesinde bulunduğu,topluma mal olmuş göz önündeki siyasi kişiliklerin sert eleştirilere maruz kalmasının olağan olduğu ,şeref ve haysiyeti ihlal edici  bir  yayına rastlanmadığını ifade ediyor değil mi ?

Siz ve avukatınız bir de bize gazetecilik dersi vermeye kalkıyosunuz. Eğer gazetecilik dersi verilecekse hayatını bu yola vakfeden bizler sizden önce geliriz.

Bir hakim veya bir savcı nasıl ki kamuoyu adına görev yapıyorsa gerçek gazeteciler de kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde kamu adına görev yaparlar.

TC.Küçükçekmece

9.Sulh Ceza Mahkemesi

Değişik İş NO:   2013 / 1319 D.İş

Talep Eden    : Bedri Sinan Gül

Vekili              : Av.Hakan Karadaş

Karşı Taraf 1:ÇETİNER RADYO TV.GAZETECİLİK VE AYYINCILIK A.Ş.

                    2 : Hüseyin ÇETİNER

                    3 : www.basaksehirtimes.com

                    4 : İstanbul Times Gazetesi

İtiraz eden vekilin mahkememize sunduğu dilekçesi incelenerek ;

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

Talep eden vekilin dilekçesi belediye başkan yardımcısı olan müvekkili aleyhine internet ve gazete vasıtasıyla eşinin belediyeye ait kurumlarda görev aldığı yine,”Bedri başkan iddialara cevap verecekmisin”  şeklinde çıkan yazıda müvekkilinin şeref saygınlığının rencide edici beyanlar olduğundan bahisle gazete ve internet ortamında   müvekkil hakkında şeref ve hasiyeti ihlal edici yayınların durdurularak kaldırılmasını ve tekzip isteminin kabulünü talep etmiştir.

Talep eden vekilin talep dilekçesinin ekindeki internet çıktıları ve gazete küpürü fotokopileri incelendiğinde söz konusu haberin basın kanunu 3.Maddesinde hüküm altına alınan basın özgürlüğü çerçevesinde bulunduğu, topluma mal olmuş göz önündeki siyasi kişiliklerin sert eleştirilere maruz kalmasının olağan olduğu, şeref ve haysiyeti ihlal  edici bir yayına rastlanmadığı anlaşılmakla talebin reddine karar verilerek aşağıdaki hüküm kurulmuştur.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ  (Gereği açıklamalı kararında yazılacağı üzere )

1-Takibin REDDİNE

2-Yargılama gideri yapılmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığına

3-Kararı Talep eden vekiline tebliğine

Bedri Başkan ve Av.Hakan Karadaş mahkeme haberin tekzibine bile karar vermemişken üstüne üstlük yaptığımız haberde hakaret ve küçük düşürme olmadığını basın özgürlüğü kapsamında işimizi yaptığı kararını vermişken SİZİN yangından mal kaçırırcasına hakkımızda 20.000 TL Lik tazminat davası açmadaki aceleniz neye ?

Sağda solda tazminat davası kazanırsam da Güvercintepe mahallesinde sucuk ekmek dağıtacağınızı söyleyerek  bizi işimizi yapamaz hale getirme gayretinizi KINIYORUZ.

Son söz olarak KİNİNİZ aklınızın önüne geçtiği için açmış olduğunuz tüm davaları kaybedeceğiniz anlaşılmıştır.

Sayın Bedri Sinan Sina Gül siz ve Belediye başkanı aynı dili konuştuğumuz basın danışmanınızı bize karşı pasif hale getirmeseydiniz bugün bu haber bu durma kadar gelmeyecekti.

Basın özgürlüğü konusunda hem bilginiz yok hem de bizi İDAMLA yargılamadığınız kalmış. Sizin bütün bu haksızlıklarınıza rağmen kesinlikle size veya başka birlerine karşı insanlığı öldürüp kişilik haklarına hiçbir zaman saldırmayacağız.

Sorduğumuz sorular için İHTARNAME’ye sarılmadan önce “ALLAH’ın selamını verip basit sorularımıza cevap verseydiniz belki olay bu kadar uzamayacaktı. 

Bir kez daha sizi sakin kafa ile düşünmeye davet ediyor ve bize karşı dört yıldır yapmış olduğunuz haksız uygulamalarınıza son vermenizi tavsiye ediyoruz.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35