banner25

VR Gözlük ile gençliğe döndüler

70’inden sonra teknoloji ile tanıştılar

VR Gözlük ile gençliğe döndüler
 Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde hayatlarında ilk defa VR gözlük takarak arttırılmış gerçeklik ile sanal gezinti yapan 70 yaşındaki amcaların heyecanı görülmeye değerdi.


74 yaşındaki Ali Toprak, “Bunları bize anlatsalardı inanamazdım. Dünyada olan tüm yenilikleri bu merkezde ölmeden görmüş olduk” dedi.


Başakşehir’de yaşayan vatandaşları teknolojik yeniliklerle buluşturarak tecrübe etmelerini hedefleyen Living Lab halk ziyaretleri başladı. Belli periyotlarda düzenlenecek olan halk günleri sayesinde Başakşehir’de teknolojiye dokunmayan kalmayacak.

 

Başakşehir Living Lab Merkezi’ni tanıtmak ve yeni teknolojilerle vatandaşları buluşturmak amacıyla başlatılan halk ziyaretlerinde ayda iki defa bir konuda söyleşi gerçekleşecek. Söyleşiden sonra vatandaşlar merkezi gezerek çalışmaları yakından izleyecek.

 

Sağlıklı yaşam reçetesi


Halk ziyaretlerinin ilk gününde gerçekleşen söyleşide vatandaşlara sağlıklı yaşam reçeteleri sunuldu. Sunumda vatandaşlara tecrübelerinden ve sağlıklı yaşamın sırlarından bahseden Ersin Pamuksüzer, “ Eskiden her şeyi mevsiminde tüketirdik. Mevsimi dışında tükettiğimiz her ürün yalan ürün sayılır. Bildiğimiz tek işlenmiş gıda kavurma idi, şimdi ise bütün ürünler günlerce bozulmayan, sadece para kazanmaya yönelik bir üretim anlayışı ile insanlara sunuluyor. Sağlık sistemimiz insanları yavaş yavaş iz bırakmadan sona doğru sürüklüyor. Günümüzde besin dediğimiz şey ürün oldu” diyerek 21. yy’ da beslenme anlayışındaki yanlışları sıraladı.

 

50 bin Başakşehirli’nin sağlık raporu arşivlendi


Çoğunluğu 60 yaş üzeri olan ziyaretçiler sunumun ardından Living Lab Merkezi’ni gezdi. Gezide bir damla kan ile 30’dan fazla değer vererek küçük bir chek-up sistemine sahip olan Mobil Sağlık Taraması projesi yoğun ilgi gördü. Uçak simülatöründen, 3D yazıcıya, robot tasarımlarından, akıllı eve kadar birçok teknolojik yeniliği meraklı gözlerle takip eden ziyaretçiler en çok VR gözlükten keyif aldı.

 

VR gözlüğü takarak arttırılmış gerçeklik ile sanalda yolculuk yapan 70 yaşındaki amcalar tecrübelerini paylaştı:

 

“Gözlük takarak trenle yolculuk yaptım çok güzeldi” diyen 74 yaşındaki Ali Toprak, “Bunları bize anlatsalardı inanamazdım. Dünyada olan tüm yenilikleri bu merkezde ölmeden görmüş olduk” dedi.

 

“Gözlüğü taktıktan sonra çok heyecanlandım aynı gençlik gibi” diyen 71 yaşındaki Turan Yıldız, “  Gençliğimde çok top oynamıştım ama böylesi çok farklıymış. Şimdiye kadar burada gördüğümüz şeylerle hiç karşılaşmadık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35