banner25

Vatandaşların buluşma noktası; Başakşehir

Ramazan'da vatandaşların buluşma noktası olan Başakşehir Ramazan etkinlikleri ünlü sanatçı ve ilahiyatçıları ağırlamaya devam ediyor.

Vatandaşların buluşma noktası; Başakşehir
Ramazan programlarının 20. gününde; Bahçeşehir’de Prof. Dr. Mustafa Karataş Ramazan’ın mukaddes ikliminden usulünce nasiplenebilmenin yollarını anlatırken, Kayaşehir’de özgün eserleriyle sevilen Ömer Karaoğlu yer aldı. Popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80'li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkede yeni bir akımın da öncüsü Ahmet Özhan ise, Sular Vadisi’nde sevenleriyle buluştu.

Karataş; Müslüman kardeşliği için gerekenleri anlattı

Bahçeşehir Gölet bölgesinde Sezgin Maden’in çocuk programıyla başlayan gece Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın, hoş sohbetiyle devam etti.

Geceniz mübarek olsun, Ramazan ve yaklaşan Kadir Gecesi hakkımızda hayırlı olsun, Allah dualarımızı kabul eylesin diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Karataş “Bana ayrılan sürede Peygamber Efendimiz'in hayatının bir parçası olan kardeşlik üzerinde durmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim de Rabbim, bütün müminleri kardeş eylemiş ve bu kardeşliği de zedeleyecek 6 davranışı bize öğretmiş. Bunlardan kendinizi sakının diye buyurmuş” dedi.

Kardeşliği zedeleyecek 6 davranış

Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ona zulüm etmez, onu yardımsız bırakmaz ve düşmanın eline bırakmaz. Müminler olarak bir aile gibiyiz ve hiç kimseyi tahkir etme hakkımız yoktur diyen Mustafa Karataş “Kimseyle alay etmeyin, kaş göz işareti ile çevrenizdekileri fitlemeyin, insanlara kötü lakaplar takmayın, kimseyi tanımadan önyargılı yaklaşmayın, en yakınınız bile olsa casusluk yapmayın ve en önemlisi birbirinize gıybet etmeyin” diyerek Müslüman kardeşliğini zedeleyecek 6 maddeyi sıraladı.

Kayaşehir, Ömer Karaoğlu’nu ağırladı

Kayaşehir Ramazan etkinliklerinin konuğu Ömer Karaoğlu oldu. Kayaşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği konserde Karaoğlu unutulmaz eserlerini ve yeni albümünden parçaları seslendirdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde Karaoğlu; Kuşlar, Adı İçin Yaşamak, La İlahe İllallah, Oyunbozan gibi eserlerin ardından son olarak “Şehit Tahtında” isimli eserini seslendirdi. Sanatçının söylediği eserlere eşlik eden Kayaşehirliler, konser bitiminde Karaoğlu'nu uzun süre alkışladı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, konser sonunda Karaoğlu’na çiçek takdim etti.

Ahmet Özhan’dan Başakşehir’e özel ilahiler

Sular Vadisi etkinliklerinde sahne alan Ahmet Özhan, Başakşehirli izleyicileri için hazırladığı repertuarıyla, Tasavvuf ve Türk Sanat Müziğinin seçkin parçalarını sevenleri için seslendirdi.

‘Bir yıl ne kadar uzun geldi. Rahmet ayında bizleri buluşturan diz dize göz göze getiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ve ekibine teşekkür ederim. Birbirimizin ayıbını örtmeli, cömertlik ve tevazu göstermeliyiz. İşte Ramazan benlikleri yok etmek, güzellikleri çoğaltmak için vardır. Aşk olmazsa meşk olmaz” diyerek başladığı programında “Gel gör beni aşk neyledi, Allahu Allah, Mevla görelim neyler, Dost, Yunus ilahileri seslendirdi. Sanatçı programının ikinci yarısında ise, vücut ikliminin sultanı sensin, sen her dem gülen güzel, kimseye etmem şikâyet gibi Türk Sanat Müziği parçalarına yer verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35