banner25

Vali Yerlikaya Başakşehir Şehir Hastanesi'ni Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi unvanına sahip İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatına ziyarette bulundu. Vali Yerlikaya, Hastane’nin 2020 yılı Haziran ayı sonunda açılacağını ve hastanede 23 bin 600 hastaya aynı anda hizmet verileceğini söyledi.

Vali Yerlikaya Başakşehir Şehir Hastanesi'ni Ziyaret Etti
 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’ndan hastanenin bağlantı yolları hakkında bilgi alan Yerlikaya'ya ziyarette İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Rönesans Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu da eşlik etti. 

“Deprem dayanıklılığı açısından fevkalade güçlü”

Hastanenin, İstanbul'un en büyük sağlık kompleksi olarak inşa edildiğini dile getiren Yerlikaya, hastanenin 2 yılda yüzde 78'inin tamamlandığını belirtti. Tamamlandığında ana hastane binasına yerleştirilecek 2 bin 40 sismik izolatörle "Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası" olacağına dikkat çeken Yerlikaya, "Hastane, deprem dayanıklılığı açısından fevkalade güçlü bir yapı olarak karşımızda duruyor." dedi.

2 bin 682 yatak kapasitesine sahip 

2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi’nde günde 23 bin 600 hastaya aynı anda hizmet vereceğini dile getiren Yerlikaya, "Başakşehir Şehir Hastanesi Projesi, 2020 yılının Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor." diye konuştu. 

Yerlikaya, hastaneye ulaşım konusunda da bilgi vererek, şunları kaydetti: "Yapımı devam eden bir Şehir Hastanesi metro istasyonu var. Bu istasyonun uzunca bir zamandan beri yapılamadığı bilgisi verildi. Aynı zamanda Başakşehir şehirler arası yol ve otoban bağlantılarıyla ilgili yapılması gereken, aksayan bazı gelişmelerden bahsedildi. İstanbullu hemşehrilerimizin bu güzel sağlık yatırımına zamanında ulaşım ağı ile sorunsuz bir şekilde hizmete kavuşması en büyük arzumuz."

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler şantiyede çalışan işçilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35