banner32

Vali Vasip Şahin, Başakşehir’de

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Başakşehirlilerle buluştu. İstanbul Valiliğinin her hafta bir ilçede gerçekleştirdiği İlçe Buluşmaları Başakşehir’de Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Vali Vasip Şahin, Başakşehir’de
 Toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Gülgönül, Yasin Kartoğlu, Murat Şahin, Nurettin Ertemel, Haluk Dikbaş, il kurum müdürleri, kamu ve özel hastanelerin temsilcileri, spor kulüpleri temsilcileri, muhtarlar,  STK başkanları okul aile birliği başkanları, oda ve meslek teşekkülleri katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi

 

‘Başakşehir örnek bir ilçe’

 

Toplantının ev sahipliğini yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basına kapalı gerçekleşen bölümünde, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe ile ilgili brifing verdi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başakşehir’in örnek bir ilçe olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Her hafta bir ilçemize gitmeye çalışıyoruz. Amacımız o ilçedeki yönetime fikirleriyle, faaliyetleri ile katkı sunan kurum ve kuruluşlarımızı bir araya getirip birlikte ilçenin durumunu istişare etmektir. Varsa sorunlarını birlikte konuşmak, çözüm önerileri üretmektir. Başakşehir İstanbul’un en şanslı ilçelerinden birisidir. Mevcut, modern ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanıyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere kamu kurumlarımızın yöneticileri birbirlerine destek oluyorlar. Başakşehir, İstanbul açısından örnek bir yerleşim, örnek bir ilçedir.”

 

Şehirleşme hızı içerisinde sosyal alanlarda boşluk bırakmamak gerektiğini belirten Vali Şahin, “Dar gelirlilerimizin, mağdurumuzun mahalle arasından çıkmamasına gayret etmemiz lazım. Ona göre planlamalar, çalışmalar yapmamız lazım. İnsanı öne alan çalışmalar yapıldığını da biliyorum. Biliyoruz ki bir ilçenin sorunu sadece o ilçenin sorunu değildir. Bir ilçedeki sorun tüm İstanbul’u rahatsız edebiliyor. Biz aslında bir ilçenin sorununu tartışırken tüm İstanbul’un sorununu tartışmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, ilçeyle ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. 

Toplantı ilçe katılımcıları tarafından sorulan soruların ilgili kurum müdürlüklerince cevaplandırılması ile son buldu. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35