banner29

Vali Şahin Görevi Mutlu'dan devir aldı

Malatya Valisi iken İstanbul valisi olarak atanan Vali Vasip Şahin bugün saat 14.00 da yapılan tören ile görevi Hüseyin Avni Mutlu'dan aldı.İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv bu tarihi anı görüntüledi.

Vali Şahin Görevi Mutlu'dan devir aldı

Malatya Halkının sevgilisi haline gelen vali Şahin bugün İstanbul valiliği görevine başladı

Basın ordusu devir teslime tanıklık etti. İstanbul'a yönelik yayın yapan İstanbul Times Gazetesinin de davetli olduğu devir teslim töreni duygulu olduğu halde görkemliydi de. 

İstanbul Times Haber Merkezi 



Eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu anlamlı ve duygu dolu bir konuşma yaptı  

Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Valiliği görevini Malatya'dan İstanbul'a atanan Vali Vasip Şahin'e devretti. Devir teslim töreninde Vali Şahin'i tebrik ederek bir konuşma yaptı.
Mutlu, konuşmasında şunları söyledi;
"Öncelikle sizleri yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Kararname ile devletimizin yeni valisi olarak istanbul ’da bugün itibariyle göreve başlamış olacaksınız. Size Babı Ali ’de İstanbul Valiliği ’nde görmekten duyduğum bahtiyarı ifade etmek istiyorum. Hayırlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum ve dua ediyorum. Ben de bugün bu güzel şehirde 4 yıl 4 aylık hizmet süremi tamamlayarak devletimizin takdiri ile valilik görevimden ayrılıyorum. İstanbul için şiirler yazıldı. Bir tanesi de Necip Fazıl ’a ait, rahmetli “Ana gibi yar olmaz İstanbul gibi diyar. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar” Bu kutsal şehirde, Eyyüb el-Ensari Hazretlerin, padişahlarımızın yattığı bu güzel topraklarda medeniyetimizin başkenti, hepimizin aşk ve heyecanının şehri İstanbul ’da görev yapmak nasip oldu. Şükrediyorum ki 4 yıl 4 ay gibi bir hizmetle bu güzel şehre ve insanlarına hizmet etme fırsatı biz fani kula nasip oldu.


Milletimize şükranlarımı ifade ediyorum ve teşekkür ediyorum. Şahsımın ve ailemin ömür boyu taşıyacağı, en büyük mirasımız bu sosyal mirastır. Bu mirasa sahip olmak ve bu mirasla İstanbul ’dan ayrılıyor olmak bahtiyarlıkların en büyüğüdür. Hamdolsun bahtiyarım diye bir kez daha eklemek istiyorum. Elbette ki gönül İstanbul ve İstanbulluyla ilgili söylenecek sözü ihtiva ediyor, sevgimiz saatlerce konuşabileceğimiz kadar derindir. Gönlümde İstanbulla ilgili dua niyaz daim olacaktır.
Hususen çok kıymetli meslektaşım, mümtaz bir devlet adamı, her zaman üstün vasıflarını yeteneklerini göstermiş kıymetli bir kardeşime sayın Vasip Şahin Bey'e bu görevi emanet teslim ediyor olmaktan da onur duyuyorum. Huzur içerisinde, güzellikler içerisinde, bu şehrin geleceğini güzelleştirmenizi temenni ediyorum. Gönüllerimize gönül tahtımıza hoş geldiniz diyorum, baş göz üzerine geldiniz diyorum. Size bu dualarımı bir kez daha paylaşırken, sizinle birlikte mesai yapacak olan bütün kıymetli mesai arkadaşlarıma da şükranlarımı ifade ediyorum. Hakkınızı helal edin. Allaha ısmarladık."


Vali Şahin kısa ve öz konuştu "Bize bu gmrevi layık görenleri mahçup etmeyeceğiz" dedi

Malatya halkı  tarafından duygusal  bir veda ile İstanbul'a uğurlanan Vali Şahin Basın mensuplarının ısrarlarına rağmen önce arkadaşlarımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapalım sizlerle sürekli bir araya geleceğiz. Bugün soru almyalım ama  daha sonra her türlü  soruyu sorabilirisiniz" dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35