banner29

Vadi'de Şiir ve Naat gecesi

Her akşam, üç bölgede düzenlediği Ramazan etkinlikleriyle Bayram sevinci yaşatan Başakşehir Belediyesi Ramazan programları vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Vadi'de Şiir ve Naat gecesi
Ramazan’ın 5.gününde, Sular Vadisi’nde Şair, Dursun Ali Erzincanlı'nın katılımıyla gerçekleşen etkinliklere Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen, Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut katıldı. Vadi etkinlik alanının tamamını dolduran ilçe sakinlerinin bir kısmı da programı yeşil alanlarda izledi.

‘Adın Geçer’
Sular Vadisi etkinlikleri Hafız Mustafa Özyılmaz'ın duru sesinden Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Gecede Şair, Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği naat ve şiirlerle Başakşehirliler duygu dolu bir Ramazan akşamı yaşadı.
Erzincanlıyı program öncesinde yaptığı selamla konuşmasında geceyi düzenleyen Başakşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. “Bu mübarek günlerde Allah (C.C) Kur’an-ı Kerim’i hayatlarımıza nakşetmeyi nasip eylesin. Perdelerle çevrili olduğumuz için Peygamberimizi herkes nasibi ölçüsünde anabiliyor. Okyanustan alınan birkaç damlayla bile kocaman okyanus tahlil edilebilir. Allah (C.C)’de Peygamberimizi anlamayı bir damla olsun nasip eylesin. Allah (C.C) Peygamberimize direk ismiyle hiçbir zaman seslenmemiştir. Sıfatlarıyla hitap etmiştir. Bizlerde O’nun adını anarken sıfatlarıyla anmalıyız. Bu güzel gecede de selat ve selam getirdiğimizde melekler selamımızı Peygamberimize götürecektir” dedi.

Programına 12 dakika süren ‘Adın Geçer’ şiirle başlayan Dursun Ali Erzincanlı ‘Ashap-ı Bedir’in İsimleri’ ile devam etti. Gece’de; Hz. Muhammed (s.a.v)’e duyulan sonsuz hasret, muhabbet, sevda duygularının şiir ve naatlarla Vadi’de yankılandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35