banner29

Uysal’ı Savunmak bana düştü

Okurlarım bilirler son 4 yıldır özellikle beşeri münasebetleri düşük diye Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı eleştiren sayısız makale ve habere imza attım.

Uysal’ı Savunmak bana düştü
Bu makale ve haberleri yazarken gayem başkanı yıpratmak değildi. Tek gayem vardı ve halende var oda “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak”  Sayın Belediye başkanı ile yıldızımız barışmamış olsa da Taraf ve Sözcü Gazetesinin yalan haberinden dolayı doğruyu yazarak yine haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak adına  Taraf ve Sözcü’nün yaptığı yalan haberin doğrusunu yada onların yazdığı gibi olmadığını ve benim bildiğim şekli ile yazarak  yalan yanlış bilgiler ile yargısız infazın yapılmak istenmesine seyirci kalamam.

Mall Of İstanbul’un yanındaki MEB’e verilen 12 dönüm arazinin serüveni 

Torunların burada Mall Of İstanbul beton yığınlarını yapmak için TOKİ marifeti ile merhum Ali Durmuş amcamızın 1.600 m2 lik arsası başta olmak üzere vatandaş’tan M2 sini  300 TL den almak için kolları sıvamıştı.Bazı hak sahiplerinde  arsalarını  bu fiyatla aldığı söylense de Ali Durmuş’un oğulları uzun bir uğraştan sonra arsalarını mademki TOKİ halkın yararına kullanacak o halde satalım dediler.Yapılan pazarlıklar sonucu m2 si 600 TL den anlaşıldı. Pazarlık TOKİ ‘nin avukatları ile yapıldı Tapu dairesine TORUNLAR avukatları gitti. Özetle Torunlar GYO hazine ve halktan elde ettiği arazilerin üzerine görülen yapıları yaptı.

Bu yapıların yanında MEB’e ait 12 dönüm yer vardı

İddiaya göre Başbakan’ın Torunlar GYO’nun  sahibi Aziz Torun’asenin inşaat yaptıınyerin yanında Milli Eğitim Bakanlığımıza Bağlı 12 dönüm yer var.Sana buraya verelim sende Başahşehir 1.Etap’ta Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu yap diyor. Başta Aziz Bey’in olur dediği daha sonra okulun 60 milyon Türk lirası mal olacağını gördüğü için 12 dönüm arazi için bu kadar bedel ödeyemem diyor ve bu işlemden vazgeçiyor.

Başakşehir’deki İlim Yayma Cemiyetinin başı çektiği STK temsilcileri uzun uğraşılardan sonra Başbakanı bu okulun yapımı konusunda ikna ediyorlar. Başbakan’da Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal ile temasa geçerek bu arsayı Bakanlık belediyeye devretsin siz de imam hatibi yapın talimatı veriyor.

Belediye başkanı ciddi bir bedel tutan imam hatibin yapımına baştan sıcak bakmazsa da hem başbakan hem de STK.ların isteği karşısında bu becayiş için evet diyor. Başkan risk alarak daha arsanın satışı   söz konusu olmadan Belediye bütçesinden ihale yaparak MAKRO İnşaat’ın tecrübeli kadrosu ile 65 bin m2 lik muhteşem okulu 8 ay gibi kısa bir sürede bitirerek bugün 2.500 yavrumuzun eğitim aldığı ciddi bir kampüsü Milli Eğitime armağan ediyor.

Başkan kendisine verilen arsayı satmak için Nisan 2013’de ihaleye çıkmıştı ama ne oldu bilemiyoruz

Aziz Torun’un son anda 1.Etap’taki imam hatibi yapıp MEB’in arasını almaktan vaz geçtiği için Mevlüt Uysal istemeyerek ve risk alarak imam hatibi yaptı. Ki bana göre bugüne kadar yaptığı en doğru ve en hayırlı iş işin bu olduğuna inanıyorum. Taraf Gazetesi işin aslını astarını araştırmadan yalan yanlış bir haber yapıyor. Sözcü Gazetesi de bu gazeteyi örnek göstererek özetle “Belediye okul için aldığı arsaya konut yapacak diyerek  sanki bu işlemde bir usüzlsüzlük ve hata yapılmış imajı vermesi okulun bu eğitim dönemine yetişmesi için çaba sarf edip risk alan Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı yaptığı bu hayırlı işten dolayı zora düşürme gayeti karşında SUSUP dilsiz şeytan olmamak adına bu konu ile alakalı doğru bildiğim bilgileri yazmaz isem ALLAH indinde mesul olacağımı düşündüğümden dolayı bu konuda bir şeylear yazmam gerektiğini düşündüğüm için bu makaleyi kaleme aldım.

Uysal İmam hatip işi ile en güzel çalışmasını yapmıştır takdir edilmeli

Sözcü Gazetesi haberinde sanki Mevlüt Uysal daha doğrusu Başakşehir Belediyesi MEB’in Mall of İstanbul’un yanındaki  12 dönümlük arazisine okul yapacakmış da burada rant artışı olduğundan dolayı okul yapımından  vazgeçip konut yapacaklar diyor. Hiçbir zaman burada okul yapımı söz konusu olmadı. Zaten burası okul için uygun bir yerde değil.

MEB bu arasını vererek kendisine modern bir okul yapacak kişi arıyordu. Özel Sektör bu işi karlı bulmadığı için kabul etmedi. Başkan Uysal kendisine yapılan baskılar sonucu ve bu iş eğitimi ilgilendirdiği için maddi ve manevi riskler alarak bu işe girişerek  8 ay içinde okulun bitirilmesini sağladı. İyi de yaptı bugün  2.500 evladımız burada eğitim görüyorsa başkanın emeği inkar edilemez. Özellikle iki evladını buraya kayd eden bir baba olarak başkan’a karşı yapılmak istenen yargısız infaz’a seyirci kalsam DİLSİZ şeytanın önde gideni olurdum. Mevlüt Uysal’a karşı özgür ve eleştirel haber yapıyor olmamız bu doğruyu yazmamızı engellememeliydi.

Uysal Sayısız yanlış ve hata yaptı bunu ben söylüyorum ama bu okul işi en doğru çalışması olsa gerek

Taraf ve ondan alıntı yapan Sözcü Gazetesi bu konu ile alakalı internet’e girmiş olsaydı ve daha önce yaptığımız haberleri görseydi bu kadar yalan ve yanlış bir haber yapmamış olacaktı. Bazı kimseler  bu kadar ciddi bir bütçe ile derslik sayısı iki misli bir okul yapılabilrdi diyorlar. EVET sadece 4 beton duvar ve klasik okul sıraları ile olsa bu olur ama imam hatibin konferans salonunda kullanılan ışıkların bedeli ile galiba 10 derslik yapılır. Bunu ne için söylüyorum WEB Tv miz için stüdyo ışıkları aldık bir lamba sadece 1000 Euro. Burada yüzlerce lamba vardı gördüm. Atatürk köşesi ve istiklal marşı dahil her şey yapılmış olarak m2 si 800 TL ye gelen bir okul yapılması inşaat işinden hiç anlamazsam da bana çok gibi gelmiyor.

İmam Hatibin müteahidi MAKRO inşaat’ın yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan bana okul ile alakalı her detayı verdi…

Gerek ilçe ile alakalı 2008’den bu yana makale,haber yazan bir gazeteci olarak gerekse de iki evladını bu okula yazdıran bir baba olarak Başakşehir’de yapılan İmam hatip Ortaokulu ve Lisesini bize gezdiren inşaat mühendisi Ercan Uyan’ın verdiği teknik ve özel bilgilerden dolayı bu projede KAMU’nun kesinlikle kazançlı olduğuna kalbim mutmain oldu.

-Aynı anda beş bin kişiye yemek yapan dev bir mutfak

-300 kişilik yurt binası tüm müştemilatı ile

-4 tane uluslararası basketbol sahası

-1000 kişilik tüm aydınlata ve akustik düzeni yapılmış konferans salonu

-600 kişilik mescit ses düzeni dahil

-Binlerce metrelik yeşil alan

Bunlar gibi binanın yapım maliyetine etki yapan daha nice güzel çalışmalar bu binada uygulanmış.

Arazinin değeri artı iddiası

Son üç yılda arsa,bina ve daire fiyatlarının arttığı doğrudur. Burada ki artış Kamuya yarayacaktır. Belediye  kendisine imam hatip okulunun yapımı karşılığında verilen 12 dönümlük araziyi dilerse 2010 yılında bu arazi karşılığı imam hatip okulu yapıp arsayı almayan TORUNLAR GYO’ya satar,isterse hasılat paylaşımı ile daha yüksek bir bedele satarak belediyenin kasasına daha çok para girişini sağlar.

Mevlüt Uysal’ın başına basını adam yerine koyup bilgi vermesinden bunlar geliyor

Bu olayda Mevlüt Uysal’a haksızlık yapıldığını gördüğüm için daha önce en doğal hakkım olan soru sorduğum için hakkımda savcılıkta suç duyurusunda bulunan bir başkanı savunmam çelişki olarak görülebilir.  Ama samimi ve doğru yapılan bir çalışmanın amacından saptırılmasına gönlüm razı olmadığı için  bu makaleyi yazmak istedim. Binayı yapan Makro İnşaastın yönetim kurulu başkanı sayın Ercan Uyan 3 saatini ayırıp İstanbul Times Tv de yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığım GÜNDEM programına samimi ve içten açıklamalar yapmamış olsaydı  bizde bu çalışma ile alakalı bir çok detaya vakıf olmayacaktık.

Uzun lafın kısası Taraf ve ondan alıntı Yapan Sözcü gazetesi bu konuda baltayı taşa vurmuştur. Bir an önce yaptıkları haberlerinin daha adatelisi ve daha doğrusunu yapmalarını dilerim.

Başakşehir Belediyesi basın danışmanını sokakta görsek tanımayız

Mevlüt Uysal’ın basın danışmanı kendi işi dışında başka iş yapıyor galiba. İlçe ile alakaı gazetesi olan bir basın mensubu olarak Belediyenin absın danışma ile daha bugüne kadar bir çay içmiş değiliz. Bırakınız çay içmeyi sokakta birbirimizi görsek tanımayız. Bu bilgi eksikliği bizim değil galiba. Basın danışma her an kendi ilçesi ile alakalı yayın yapan basın mensuplarını bilgi olarak enforme etmelidir.Mevlüt Uysal Bağcılar’a ,Zeytinburnu’na, Üsküdar’a,Fatih,e Küçüçekmece’ ye veya İBB basın danışmanlıklarına baksın bakalım basın mensupları ile ilişkileri nasılmış ?  Başakşehir hiçbir gün basını enforme etmemiştir. Meclis toplantılarının kamera kayıtları ile çekilmesinin yasak olduğu tek ilçe belediyesidir. İBB basın’a ayrı bir oda yapmış ve çekim için de özel yer ayırarak  basının işini kalaylaştırmak adına elinden gelenleri yaparak nasıl sağlıklı bir iletişim kurduklarına Mevlüt bey bir göz atsın. Taraf ve Sözcü’nün yatığı haberde eğer belediye basın danışmanın bilgi enformesi olsaydı bu haber olmamış olacaktı.

Uzun sözün kısası Mevlüt Uysal’ın bir çok konuda FAHİŞ hataları var ama İmam hatip konusunda hatası ve kamuya zarar verdiğini düşünmüyorum. Taraf bu haber yerine Bahçeşehir’de Gül inşaata yolun orta yerinde imar verdiğini sorgulasa bravo diyecektim ama imam hatip konusunda taşa tosladınız demek zorundayım

Ya Mevlüt başkan basını adam yerine koymadığın için % 100 haklı olduğun bir olayda nasıl bir haber ile karşılaştığınızı düşünün ve kendi kendinize sorun lütfen “Ben nerde yanlış yaptım” deyin kendinize.

Hani dinimiz diyor ya sorguya çekilmeden önce kendinizi sorguya çekin diye… Bu tam da Mevlüt Uysal için geçerlidir.

Sultan ikinci Abdülhamid derki “İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır” Siz basını bilgi sahibi yapmaz iseniz bu tür yalan ve yanlış haberler peşinizi bırakmaz.

Haklı olsanız bile haber yapıldıktan sonra yapılacak çok şeyde yok artık.

Başakşehir Times / Hüseyin Çetiner 3 Kasım 2013

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih Tepe
Fatih Tepe - 10 yıl Önce

YALANCISIN... OKUL HABERI ILK YAPILDIGINDA AYNI HABERI SENDE YAPMISTIN.. SIMDI CARK EDIYORSUN... YANDAS BASIN...

O haberin linkin atarmısınız bilmeden konuşmayınız:

Biz arsa değerlendi oraya okul yapmaktan vazgeçtin demedik.Taraf ve Sözcü haberi bu şekilde yaptılar. Biz Belediye İmam hatibi kendi bütçesi ile yapmadı diye haber yaptık ve yine de aynı düşüncedeyiz. Ama sanki Mall of İstanbul'un oradaki 12 dönüm yere imam hatip yapılacaktı arsa değerlendi belediye vaz geçti demedik demeyiz çünkü bu süreci yakından biliyoruz.Sayın belediye balkanı bu işte risk aldı ve güzel bir kurum yaptı

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35