banner25

Uysal’a yargıdan bir darbe daha

Başakşehir ilçesinin varoş mahallelerinden birisi olan Güvercintepe'nin en önemli sosyal donatı alanları içinde yer alan Yaşar Halı Saha'nın 2014 yılı sonuna kadar Milli Emlak ve Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşmesi olduğu halde Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın defalarca yıkım yapmak istemesinin esrarı çözülemiyor....Başakşehir Times Halı Saha'nın sahibi ile detayları görüştü...

Uysal’a yargıdan bir darbe daha
Başakşehir ilçesi Güvercintepe mahallesinde bulunan Yaşar Halı Saha tesisleri için Yargı defalarca yürütmeyi durdurma kararı verdiği halde Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal yıkımı gerektirecek herhangi bir değişiklik olmadığı halde seçildiği günden bu yana defalarca tesisi yıkmak üzere polis ve zabıta görevlileri ile iş makinalarını sevk etmesinin sebebi anlaşılabilmiş değil.

Tesis sahipleri her defasında Türk yargısından haklı olduklarına dair Yürütmeyi Durdurma kararı getirdiklerini söylemelerine rağmen belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın ısrarla tesisi yıkmaya teşebbüs etmesinin sebebi bir türlü anlaşılamıyor...

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber

Salim Irmak’ın 2014 yılına kadar hazine ve Milli Eğitim bakanlığından kiralayıp halı saha olarak işlettiği yer Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın gündemini işgal etmeye devam ediyor.
 
Uysal devletin iki kurumu ile kira kontratı olan ve kirasını düzenli yatıran Yaşar Halı Saha’nın sahibi Salim Irmak'ın makul taleplerini konuşup çözüm bulacağı yerde hak sahiplerini tahrik edercesine size bir çivi dahi vermem diyerek bir oldu bitti ile yıllardır işletilen halı sahayı yıkmak için başkan seçildiği günden bu yana defalarca tesisi yıkmaya teşebbüs etti. Her seferinde haklı olduğunu mahkeme kararı ile kanıtlayan Salim Irmak Gazetemize ilginç açıklamalarda bulundu.
 
Salim bey bize Yaşar halı saha ile alakalı biraz bilgi verir misiniz ?
 
Irmak ailesi olarak 25 yıl önce Güvercintepe mahallesine gelip yerleştik. Ağabeylerim ile birlikte babamızdan aldığımız terbiye gereği hiçbir zaman devletle kavga etmemeyi öğrenerek hayata atıldık.
 
Başakşehir Belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal ile de hiçbir zaman kavga etmek ve başkan ile ayrı düşmek istemiyoruz. Ancak aklı başında makul ve mantıklı çözüme evet diyeceğimizi bilen başkan bizimle görüşüp bu işi tatlıya bağlamak yerine,ben sahanızı başınıza yıkacağım diyerek uzlaşma yoluna girme gereği duymadan kaba kuvvet ile kanunları ve yasaları dikkate almayarak ciddi yatırımlar yaptığımız sahamızı yıkmaya teşebbüs ettikçe biz de yargıdan aldığımız kararlarla yıkımları durduruyoruz.  
 
Yıkmanın gerekçesi ne ?
 
Bu konuda net bir bilgimiz yok. Ancak Okul için ek bina yapılacağı söylense de burasının dolgu olduğu gerekçesi ile okul yapımına uygun olmadığı ile alakalı rapor olduğunu duyduk ama yine de yetkililer bize net bir şey söylemiş değil.OKUL YAPILACAKSA SAHANIN ALT KISMINDA MİLLİ EGİTIM BAKANLIĞINA AİT  37 DÖNUM YER VAR. ORAYA NIYE YAPILMIYOR ? ACABA BASKANIN ÖZEL HESAPLARIMI VAR ORAYLA İLGİLİ.
 
Bana göre burada yeni bir lise binası yapmaktansa mahallemizin son evler mevkiinde yeni bir lise binasının yapılması daha uygun ve daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 

Herşeye rağmen Halı Sahamızın kurulu bulunduğu ve bizim resmi olarak 2014 yılına kadar kiracısı olduğumuz yere mutlaka okul yapılacaksa da biz her türlü uzlaşıya açığız ama başkan bizleri dikkate alıp konuşmayı bile gereksiz görüyorsa biz de kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Salim bey peki nasıl bir çözüm istiyorsunuz ?
 
Biz hiçbir zaman devlet yetkililerine sorun çıkaran taraf olmak istemiyoruz. Halı sahamızın kurulu bulunduğu arsanın toplamı 57 dönümdür. Şu anki sahamızın yıkılıp aşağısında yapılmasının bize maliyeti çok büyük olmasına rağmen yıllardır hizmet verdiğimiz mahalle gençlerimizi sporsuz bırakmamak ve bize karşı yapılmak istenen haksızlığa boyun eğmemek adına yeni yer istiyoruz ama onu vermeyerek işi çözümsüzlüğe götüren biz değiliz.
 
Yani bizim şu an kullandığımız 6.500 M2.lik yerin yarısını bize aşağıda kiralamaları halinde sorun çözülecek ama Mevlüt Uysal’ın amacı sorun çözmek olmadığından yıllardır bizimle uğraşıyor. BİZİ MİLLİ EGİTİM İLE KAYMAKAMLIK İLE BELEDIYE İLE SORUN YARATIYOR GİBİ GÖSTERIYOR.BİZ HİÇ BİR DEVLET KURUMU İLE SORUN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ. 
 
Biz yetkililerE şu an ki yerimizin yarısını bile bize kiralamaları halinde sahamızı orada kurabileceğimizi ifade ettik ama Mevlüt Uysal buna yanaşmıyor.
 
Irmak; Biz Gücümüzü yargıdan alıyoruz
 
Halı Sahamızın üzerinde kurulu bulunduğu 8.5 dönüm araziyi Milli Emlak ve Milli Eğitim müdürlüğünden 2014’ün sonuna kadar kiralamışız. Bir süre önce Halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere bizim kiraladığımız arsadan yer istendi.Biz de 2.000 M2 lik arsamızı sağlık ocağı için serbest bıraktık. Bunca iyi niyetimize karşın bize hep ön yargı ile yaklaşılması bizi üzüyor diyen Salim Irmak biz gücümüzü yargıdan alıyoruz dedi..
 
Biz uzlaşıya varız ama uzattığımız el havada kalıyor
 
Hiçbir zaman kaba kuvvet ve taşkınlıktan yana olmadık olmayacağız. Biz kanunların bize verdiği yetkileri kullanarak haklarımızı korumak istiyoruz. Elimizde yargı kararı olduğu halde Belediye Bakanı Mevlüt Uysal bizi bunaltmak ve yıldırmak için onlarca kez yıkım kararı gönderdi. Sonuç olarak 2014’e kadar bizim kontratımız var kimse bizi kiraladığımız ve parasını ödediğimiz bir yerden çıkaramaz.
 
Kendisi de bir hukukçu olan Belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal’ı sakin düşünmeye davet ederek bizlerin kanuni hakların saygı duyması istiyoruz.
 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 12 yıl Önce

Bir halı saha sahipleri ile kavga etmediği kalmıştı. Harun Karaca gibi makul mantıklı ve akıllı bir vekil bile Uysal'a sakin olmayı öğütlemiyorsa bu iş yaş demektir.Bu gidişle Ak parti 2014 seçimerinde belediye başkanlığını rüyasında görecek bence. Halı sahanın sahipleri kanunlara göre iş yapıyor ama başkan bir indra gandinin peşinde sanırım. Oldu bitti ile halı sahayı yıkacak...

Zülfikar
Zülfikar - 12 yıl Önce

Ben Mevlüt Uysal'a oy veren bir seçmendim ama basın da okuduğum kadarıyla başkanımız kalp kırma makiansıymış da haberimiz yokmuş. yaptığı yanlış işlerde biz seçmenin de mesuliyeti var.TKP.ye oy verseydim hiç bir günahım olmazdı.Ama Şu an Ak Parti adayı Mevlüt Uysal'a oy verdim de ne oldu kırdığı her kalpte benim de suçum var. Ben bu suça ortak olmak istemiyorum.2 sene sonra hayatta Uysal'a oy vermemmm benim şimdiden adayım CHP.nin ilçe başkanı Özgür karabattır. CHP bu genç ve aktif başkanın ayağını kaydırmazsa Mevlüt'ten başkanlığı alır ...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35