banner25

Uysal, çocuklarımıza tatil fırsatı tanıyın

Başakşehir’de resmi ve özel 205 okulda eğitim gören 90 bin 136 öğrenci ve 4 bin öğretmen 2016-2017 eğitim öğretim dönemini tamamlayarak tatile girdi.

Uysal, çocuklarımıza tatil fırsatı tanıyın
 Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; Ders çalışma döneminde derslerini çalışmış öğrencilerin tatili hak ettiğini belirterek,” Veliler çocuklarımıza tatil imkanı sağlarlar ise bir sonraki dönem daha başarılı olacaklardır” dedi.


Başakşehir Şehit Orhun Göytan İlkokulu’nda gerçekleşen karne törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve aileler katıldı. Ayrıca törene onur konuğu olarak 15 Temmuz’da şehit olan Orhun Göytan’ın ailesi de katıldı.

 

ÇOCUKLARINIZA TATİL İÇİN FIRSAT VERİN


Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Aileler çocuklarının iyi eğitim görmesini ve başarılı olmasını ister. Bu başarı içinde her şeyini ortaya koyar ve emek verir. Ama çocuklarımız karnelerini aldıktan sonra onlara tatil yapmaları için fırsat verelim. Ders çalışma döneminde derslerini çalışmış olan çocuklarımıza tatil zamanlarında da fırsat verirsek gelecek dönem daha başarılı olacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

 

Başkan Uysal, belediye olarak bu noktada üzerlerine düşen görevi yaptıklarını kaydederek, “ Şamlar Tabiat Parkı izcilik kampı ve Enez’de gençlik kampları kurduk. Saroz körfezinde öğrencilerimize arkadaşlarıyla birlikte güzel bir tatil imkanı sunuyoruz. Bu yıl yaklaşık 2 bin öğrencimizi Enez Gençlik Kampımıza götüreceğiz. Ve yine ilçedeki tesislerimizde sporla ilgili birçok faaliyetimizde çocuklarımızı bekliyor olacak” diye konuştu.

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ DİNLENMEYİ HAK ETTİ


Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “15 Temmuzda şehit olan ve bu okula ismini veren Orhun Göytan’ın buradaki çocuklarımızın geleceği ve istikbali için canını feda ettiğini ifade ederek, “Çocuklarımız ve öğretmen arkadaşlarımız artık bir süre dinlenmeyi hak ettiler. Geçirdiğimiz bir yıl içerisinde okullarımızın eksikleriyle, eğitim ve öğretimin daha kaliteli bir hal alması, spor ve konferans salonları da dahil eksikliklerin giderilmesi konusunda destek veren belediyemize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Öğrencilerin folklör gösterileri, şiir dinletileri ve yılsonu gösterilerinin ardından okullarda düzenlenen satranç turnuvası kısa film ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Tören kapanışının ardından tüm protokol sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıtarak o heyecanı birlikte yaşadı.

 

AİLELERDE KARNE HEYECANLARINI GİZLEYEMEDİ


Karne dağıtımında duygularını ifade eden Derya Buyruk;” İlk çocuğum ve ilk karnesi çok heyecanlı ve gururluyum. Verdiğimiz emeklerin karşılığını başarıyla alınca daha da keyifli hale geliyor.”

 

Metin Yeşiltepe;” İki kızım var biri ilk karnesini aldı diğeri ise takdir belgesi aldı. Çok mutlu ve gururluyum.”

 

Özlem Biçer;” Tatlı bir yorgunluk içerisindeyiz. Koca bir yılı çocuklarımızla birlikte öğrenerek, emek vererek geçirdik. Okulumuzu da çok seviyorum temizliği olsun disiplini olsun ideal bir okul.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35