banner29

Üniversiteliler Başakşehir için park tasarlıyor

Başakşehir Belediyesi Living Lab Merkezi önünde bulunan çocuk parkı, Üniversite öğrencileri tarafından fonksiyonları artırılarak yeniden tasarlanıyor.

Üniversiteliler Başakşehir için park tasarlıyor

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Desing Factory ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlilerinin yürütücülüğünde gerçekleşen atölye çalışmasında Aydın Üniversitesi öğrencileri park alanı ve çevresi için tasarladıkları projelerini Akademisyenler ve Tasarımcıların oluşturduğu jüriye sundular. Çalışmada değer görülen proje Başakşehir Belediyesi tarafından park alanın için kullanılacak.

 

Aydın Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde okuyan öğrencilerin katılımı ile gerekleşen atölye çalışmasında 15 fikir projesi sunuldu.  Kasım 2014’de analiz aşaması tamamlanan Atölye çalışmasında öğrenciler hayallerindeki yeni parkla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğretim Görevlileri Öznur Özgan, Atike Öncü Akyazıcı, Fulya Cebecioğlu’nun proje yürütücülüğünü üstlendiği atölye çalışmasında Başakşehir Living Lab Tasarım Atölyesi’nden Endüstriyel Tasarımcı Gülbahar Coşkun, Tasarım Atölyesi kurucularından Emre Arslan’da jüri üyesi olarak yer aldı.

 

Çalışmanın ikinci ayağında öğrencilere projelerini geliştirmeleri için 1 aylık süre tanınacak. 15-23 Ocak tarihleri arasında projeler Başakşehir Belediyesi ilgili müdürlük yetkilerinin de katılacağı jüriye sunulacak. Geliştirilen projeler 26 Ocak tarihinde Başakşehir Living Lab Merkezi’nde sergilenecek.

 

‘Projeler Belediyeye sunulacak’

 

Jüri Üyesi Emre Arslan projenin amacını şu şekilde açıkladı, “Başakşehir Living Lab önünde bin m2’lik bir park bulunuyor. Bu parkı Aydın Üniversite öğrecileri yeniden projelendiriyorlar. Bu alan Living Lab binasın önünde olduğu için burası ile uyumlu olması gerekiyor.  Bu park çok insanın kullanmadığı, kullanırken de sorun yaşadığı bir park olduğunu tespit ettik. Bizlerde Üniversitelerle işbirliğine giderek, bu alanda neler yapılabiliri inceledik. Bu gün ara sunumlar olacak, finaline ise Başakşehir Belediyesi’nde ilgili müdürlüklerden isimlerde katılacak. Öğrencilerimizin tüm sunumlarını Belediyeye sunacağız, belediyemiz değerlendirmek istediği proje olursa seçecek, değerlendirecek.”

 

‘Gençlere fırsat verilmesi çok güzel’

 

Projelerini sunan Üniversite öğrencileri çalışmalarını anlattı.

 

Ferhat İyetik (Üniversite Öğrencisi) : “İstanbul Aydın Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde okuyorum. Park tasarımı olarak sunacağım projede özellikle aydınlat elamanı ve oturma grupları üzerine çalışmalar yaptık. Bugün bu çalışmalarımızı sunacağız. Projede Başakşehir’in ‘B’ sinden yola çıkarak oturma grubu, Palmiye’den yola çıkarak da aydınlatma sistemi tasarladık.”

 

Deniz Volkan Direk (Üniversite Öğrencisi) : “Benim projemde öncelikle parkın genel problemlerinden yola çıkarak bir çalışma gerçekleştirdim. Çocukların, vatandaşların isteklerini baz aldım. Parkın içersindeki ulaşım, peyzaj, oturma sitemleri üzerine çalıştım. Belediyenin bu çalışmada gençlere fırsat vermesi çok önemli. Piyasada bu işi yapan profesyoneller zaten varken bu şansın tanınması çok güzel.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35