banner25

Üniversite adayları BÜTEF’e akın etti

Üniversite adaylarının pusulası 4. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) gerçekleştirildi.

Üniversite adayları BÜTEF’e akın etti
Başakşehir Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yön göstermek amacıyla organize edilen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) 4. Yılında da otuzbine yakın öğrenciyi ağırladı. Türkiye’nin köklü üniversiteleri, özel eğitim kurumları ve kariyer insan kaynakları sitelerini Başakşehir’de buluşturan BÜTEF’te Burak Kılanç, Sait Gürsoy ve Sadık Gültekin’in katıldığı söyleşi programları da gerçekleştirildi.

Başakpazar Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen BÜTEF’in açılışı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, “Fuarımız hayırlı uğurlu olsun. Amacımız çocuklarımıza meslek seçimleri üniversite tercihleri ile ilgili doğru bilgilendirmeler yapmaktır. Bizler sizi Türkiye’yi yönetecek gençler olarak değil dünyayı yön verecek gençler olarak görüyoruz. Sislerinde buna inanmanız gerekiyor.”

‘Avantajınız başarıya dönüşsün’

Açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, özellikle geleceğe yön verecek gençlerin iyi yetişmeleri için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Başkan Uysal, “Gençlerimizin geleceği için Bilgievlerimizi, spor parklarımızı hayata geçirdik. Her alanda olduğu üzere eğitim alanın da da çok iddialıyız. Spor parklarımızda çocuklarımızın yeteneklerini tespit etmek için proje başlattık. İlçemizden sporda söz sahibi gençlerimiz de çıkacak. Siz gençlere üniversite tercihleri konusunda yardımcı olmak adına BÜTEF’i düzenliyoruz. Böylelikle aileler ve gençlerimiz bu dönemde kapı kapı üniversiteleri dolaşma derdinden kurtuldu. Tüm eğitim kurumları yanı başlarında. Bu sene fuarımızın 4. Yılı. İlk başladığımız günden bu güne çok yol kat ettik. Fuarımıza yurt dışından bile üniversiteler katılıyor. Başakşehirli gençler olarak çok avantajlısınız. Bu avantajınızı başarıya dönüştürmenizi bekliyoruz. Buraya sadece gezi mantığıyla değil hayatınızı şekil veren bir ortam olarak dolaşın.”

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı selamlama konuşmasında şunları dile getirdi, “Fuarda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başkanımız ilçemizde hayata geçen güzel çalışmaları aktardı. Ben ümit ediyorum ki ilçemizde bir üniversite açılsın. Bu konuda Başkanımız da çalışmalar yürütüyor. Gençler önemli bir karar aşamasındasınız. Burada ki organizasyon çok değerli sizler bunu fırsat olarak görün. Kendinizi asla küçük görmeyin. Sizin şu an bulunduğunuz yer bizlerin aynı dönemine göre çok daha avantajlıdır. İmkan ve fırsatları değerlendirerek isabetli kararlar vermenizi temenni ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından 4. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF)’in açılış kurdelesi kesildi. Başakşehir Belediye Başkanı Uysal, beraberindeki heyetle kurdeleyi hayırlı olsun dilekleri ile kesti. Başkan Uysal, açılışın ardından stantları gezerek üniversite yetkilileri ve öğrenciler ile sohbet etti.

Eğitim uzmanları öğrencilere yol gösterdi

BÜTEF, Burak Kılanç, Sait Gürsoy ve Sadık Gültekin’in katıldığı söyleşi programları ile de öğrencilere meslek seçimi ve üniversite tercihlerinde yol gösterdi.

Bir gün süren ve 10.00-17.00 saatleri arasında açık kalan BÜTEF’i 30 bine yakın üniversite adayı ziyaret etti. BÜTEF, sanat ve meslek kurslarının gösterileri ve söyleşiler ile renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte stant açan Başakşehir Belediyesi’de öğrenci ve vatandaşların şikayet ve taleplerine cevap verdi. Başakşehir Bilgievi öğrencilerinin müzikli dinletileri beğeni ile izlendi.
Fuara katılan tüm kurumlara Başakşehir Belediyesi tarafından katılım sertifikası verildi. Kurum yetkililerine kahvaltı ve ikramların da yer aldığı BÜTEF’te katılımcılarının stantları, Başakşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35