banner25

Türkiye’nin Vangeles’i Bahçeşehir’deydi

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM),Türkiye'de New Age müziğin uluslararası platformda temsilcisi Can Atilla’yı ağırladı.

Türkiye’nin Vangeles’i Bahçeşehir’deydi
Türkiye'nin Vangelis'i olarak anılan sanatçı konserde; Keman, piyano gibi Batı müziği çalgılarını saz, tef ya da ney gibi doğu müziği çalgılarını kullanarak hazırladığı parçalarını ustalıkla sergiledi. Başakşehirlilerin ilgiyle dinlediği Atilla, konser öncesinde yaptığı açıklamada “Toplumda sanatçılara değer veren kişiler toplumda da değer görürler” dedi.

Can Atilla antolojisi, çok beğenildi

Avni Dilligil Tiyatro Ödülü, Yılın Sanatçısı Ödülü, Ghetto, 8. Afife Tiyatro Ödülleri, Yılın En Başarılı Sahne Müziği ödüllerinin de sahibi olan sanatçı ‘Can Atilla Antolojisi’ olarak tanımladığı konserde İdea, Aşk-ı Hürrem albümlerinin sevilen parçalarına yer verdi.

Işık ve renk armonisinin sanatçıya eşlik ettiği konserde Sanatçı; 2005’te çıkan Cariyeler ve Geceler’den bu yana yayımlamış olduğu sevilen eserleri, farklı bir tarzda yeniden yorumladığı İdea albümünden; Hamamda ilk gözyaşı, Vivaldi İstanbul’da, Mara Despina, Fısıltılar, Cariyeler ve geceler, Rumeli Hisarı’nın yapılışı, Piri Reis’in Haritası gibi parçalara yer verdi.

Konserin diğer bölümünde ise “Hürrem’i tanımaya başladığımda bana Lady Macbeth ‘i hatırlattı. Onun acımasız kişiliğinin derinliklerini keşfetmek için çocukluk hatıralarından yola çıktım. Tatarlar tarafından ailesinden kaçırılan onlu yaşlardaki Nastasia’ nın melankolik ruh halini “Aşk – ı Hürrem” parçasıyla anlatmak istedim.” sözleriyle anlattığı Aşk-ı Hürrem albümünden; Barbarosa - Denizlerin Efendisi, Aşk-ı Hürrem Harem’de ilk Dans Gül Bahçesi, Mahidevran, Muhteşem
Süleyman gibi sevilen parçaları başarıyla sahneye taşıdı.


‘Toplumda sanatçılara değer veren kişiler toplumda da değer görürler’

Can Atilla, konser öncesinde yaptığı açıklamada BKSM’yi çok beğendiğini dile getirdi “Salonun akustiğini ve ses sistemini beğendim. Şuanda daha hızlı yol aldığımızı gördüm. Bu açıdan salon çok başarılı, gurur duyulabilecek bir salon. Bu gece bir Can Atilla antolojisi izleyeceksiniz. İçinde Aşkı Hürrem’in, Rumeli Hisarının Yapılışı’nın da yer aldığı benim en çok beğendiğim eserlerimi izleyiciyle paylaşacağım. Beni izleyenleri mutlu edecek bir konser olacak” dedi.

Yerel yönetimlerin kültür-sanat çalışmalarını da değerlendiren sanatçı sözlerine şöyle devam etti “Belediyeler hizmet verdikleri kişilerin kültürel gelişimlerini sağlayacak etkinlikler vermelidir. Bu olması gerekende budur. Yurt dışında da bu böyledir. Konserlerimize yerel yöneticiler destek verir. Toplumda sanatçılara değer veren kişiler toplumda da değer görürler" dedi

Senfonik eserlerin yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen pek çok oyunun müziği ve Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri, Şaşıfelek Çıkmazı, Vasiyet, Sır Çocukları, Bir Erkeğin Anatomisi, Kuruluş – Osmancık, Tanrıların Tahtı Nemrut, Bam Teli, Kuvayı Milliye Destanı, Gayri Resmi Hürrem, Süleyman ve Öbürsüler, Yer Demir Gök Bakır, Aklı Havada gibi pek çok unutulmaz dizi ve film müziğine de imza atmış olan sanatçı uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35