banner29

Türkiye’nin en donanımlı ve en büyük İmam Hatibi Başakşehir’de

Okulların açılmasına sayılı günler kala Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Orta okulunun inşaatını yapan Makro İnşaat yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’e İmam hatip kampüsünü anlattı.

Türkiye’nin en donanımlı ve en büyük İmam Hatibi Başakşehir’de
Çetiner ve ekibi kampüse hayran kaldı

İnşaat sektöründe yurtiçi ve yurtdışı'nda sayısız projeye imza atan Makro İnşaat’ın 65.000 m2 kapalı alandan oluşan Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı İmam Hatip Kampüs inşaatını   Sekiz ay gibi kısa bir sürede bitirmesi takdir topladı.

Başakehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Makro İnşaat yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan ve Şantiye Şefi Hakan bey’in üç saatte ana hatlarını anlattıkları  eser’de Selçuklu mimarisinin  özellikleri kendisini belli ediyor.

Sekiz ayda 65 m2 kapalı alan yapıldı 

Ercan bey sekiz ayda nasıl bu kadar büyük bir projeyi bitirdiniz ?

Çift vardiya çalışarak Türkiye’nin en büyük İmam Hatip kampüsünün 2013- 2014 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal yoğun işleri arasında bizi sürekli  teşvik ederek 140 bin m2 kalıp kullanarak 800 kişiyi gece gündüz çalışarak sizin de gördüğünüz gibi okulların açılmasına 10 gün kala yazıcılar dahil lazım olacak her türlü malzemesi ile beraber eğitim ve öğretime hazır hale getirdik.

Kampüsün içinde neler var ?

Bu sorumuza Ercan Uyan yok, yok dersek abartı olmaz dedikten sonra şunları söyledi ; ”Modern bir eğitim ve öğretimin yapılması adına her malzemenin en iyisini kullandık.İnternet kabloları Maslak bölgesinde kullanılan en kalitelisi ne ise bu projede o kullanıldı.

Bu kampüste Ortaokul kısmında 24 kişilik 56 derslik sınıflar,lise kısmında 24 kişilik 48 derslik sınıflar, 1.000 kişilik çok amaçlı konferans salonu,600 kişilik mescit,4 tane uluslararası standartlara uygun basket sahası,açık ve kapalı futbol sahaları, tam kapasite çalışması halinde aynı anda 5.000 kişilik yemek yapabilecek tüm hijyen şartlara sahip mutfak,300 talebenin yatılı kalacağı yurt.Yurt binasının her katında içinde her türlü konforu olan etüt salonları ve binerce m2 yeşil alan ve peyzaj var.

63 milyon TL ile 10 okul yapılırdı eleştirisine ne diyorsunuz ?

Klasik okullarımız ortalama olarak 5 ile 7 bin m2 arasında kapalı alana sahipler.Burada ki 65.000 m2 lik inşaat alanını düşündüğünüz zaman zaten 10 tane orta büyüklükteki okula denk geliyor. Bu eleştiri insaflı değil. Hangi Ortaokul veya lisemizin yanında 5 yıldızlı otel konforunda 300 kişilik yurt binası var ? Özel kolejler dahil hangi okulda 1.000 kişilik teknoloji harikası konferans salonu var ? Aynı anda 5.000 kişiye hizmet verebilecek yemekhane var ?  Kendimizi geliştirmek için her türlü eleştiriye açığız ama bu eleştiri kesinlikle haklı değil. Biz Makro İnşaat olarak bu işte zarar ettik. Ama diğer işlerimizde kazandık. Burada ettiğimiz zararı bu iş hayırlı olduğu için  bir nevi zekatımız olarak da düşündük.

Oğlumun 4 puanı eksik olduğu için buraya kaydını yaptıramadı

Okulun inşaatını yapan Makro’nun yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan oğlu ile arasında geçen ilginç diyalogu anlatması manidardı. Baba oğluna SBS sınavında aldığın puan bu okul için yeterli değil deyince oğlu da eğer Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip lisesinin maketini Sular vadisinde sergilemeseydiniz belki okula bu kadar talep olmazdı ve 3 – 4 puan daha düşüğe kayıt yaparlardı ve ben de kaydımı yapardım demesi bu muhteşem eğitim yuvasına ne kadar talep olduğunu gösteriyor.

Cami ve okul inşaatlarında para kazanma düşüncemiz yok

Ercan Uyan ''Ataşehir’de yapılan camilerden bir tanesini Makro İnşaat olarak yaptıklarını ifade ederek bu cami inşaatında da Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesinde de para kazanmadıklarını ifade eden Uyan bu her iki  eserde hayırlı yapılar olduğundan dolayı zarar etmiş olsak da çok mutluyuz'' dedi.

Başbakan Erdoğan Selçuklu Mimarisi önerdi biz de yaptık

Ercan Uyan ilk başta  klasik bir  okul mantığı ile yola çıktıklarını ifade ederek  Eğitim ve öğretime çok büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem donanımlı bir bina olmasını hem de mimari olarak göze hoş gelecek bir çalışma yapılması talimatı verdi. Sizinde gördüğünüz gibi bu kampus sanki Selçuklular döneminde yapılmış bir mimari yapıyı andırıyor.

Son olarak hem İstanbultimes.tv izleyenlerine hem de İstanbul Times ve Başakşehir Times Gazetesi okurlarına neler söylemek istersiniz ?

Öncelikle Makro İnşaat olarak yaptığımız Başakşehir Mehmet Emin Saraç imam hatip kampüsünü izleyenlerinize ve okurlarınıza duyuracağınız için sizlere çok teşekkür ederim. 

Bu okulun yapımında emeği geçen mühendis,mimar,usta ve işçilerimize aracılığınız muhteşem bir eserin meydana çıkmış olmasına yaptıkları katkı için kendilerini kutluyorum. 

Bu okulun Başakşehir'e kazandırlmasına ön ayak olan Sivil Toplum kuruluşlarına, İmam Hatip kampüsünün bir an önce bitirilmesi için canla başla çalışan Başakşehir Belediye başkanı  Mevlüt Uysal'a kendim ve şirketim adına aracılığınız ile şükranlarımı sunmak isterim.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35