banner25

"Türkçe Sevdası" Büyüyor

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Başakşehir Anadolu İHL öğrencileriyle buluştu, Türkçe’nin zenginliğini örneklerle vurgulayarak, dili korumanın yollarını anlattı.

Kayaşehir Mevlana İ.Ö.O. konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşi’ye, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş ve Murat Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Dil ve din, bir milleti diğerlerinden ayıran önemli özelliktir


Söyleşi de Erdem, Türkçe’nin yozlaşmasından, bu anlamda yapılması gerekenlerden ve gerek milletvekili olarak gerekse Dil ve Edebiyat Derneği olarak yaptıklarından bahsetti. Erdem; “Türkçe zengin bir dildir. Bu zenginliği yanlış kullanıyor isek, bunun nedeni daha önce yanlış olan eğitim sistemimizdir. Dil ve din, bir milleti diğerlerinden ayıran önemli özelliklerindendir. Türkçeyi doğru kullanmak istiyor isek, eğitimcilere, siyasetçilere hatta esnaflara da büyük görev düşmekte. Esnafın işyeri için kullandığı tabelaya koyduğu isimden siyasetçinin kurduğu cümleleri titizlikle kullanmasına kadar her dikkat Türkçe’ye hizmet edecektir. Birçok kavramımız yabancı kaynaklı. Türkiye’nin komşuları ile olan ilişkilerinden dolayı onların dilinden etkilenmesi doğaldır. Ancak bu etkilenmeye rağmen dilimizin özgünlüğünü korumaya çalışmak gerekir. Anaokulu’ndan üniversite öğretimine, televizyondan bilgisayar kullanımına, sağlıktan spora kadar dilde bir birlik sağlanması için dil eğitiminin sağlam temellere göre yapılması gerekir. Dil eğitimine katkı sağlaması için okul müfredatında birtakım değişiklikler yapmak gerekir” şeklinde konuştu.



“Türkçe Tarih Boyunca Hep Devlet Dili olmuştur”

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem konuşmasına şöyle devam etti “Türk Devletleri’nde resmi dil olarak günümüzde 6-7 Türk Devleti Türkçe’yi kullanmaktadır. Bölgesel olarak baktığımızda da bugün İran resmi dili Türkçe olmamasına rağmen tamamına yakını Türkçe konuşur. Kuzey Irak’ta, Suriye’nin belli kısımlarında, Orta Doğu’nun büyük çoğunluğunda ve Balkanlarda Türkçe konuşulur”



“F Klavye Beyni Geliştiriyor”

F klavye kullanımının önemine dikkat çeken Erdem, ''Uluslararası Intersteno Yarışması'nda Türk takımının her yıl tartışmasız şampiyon olmasında F klavyenin rolü çok büyüktür. Beyin, sağ ve sol iki bölümden oluşuyor. On parmak yazdığında, otomatik olarak beyninin iki bölümünü de kullanırsın. Beyninin iki bölümünü çalıştırdığından, F klavye kullanan daha zeki olur” dedi. Söyleşi sonrasında Erdem, “Bizimki Türkçe Sevdası” nı imzaladı.

Programın ardından okulları ziyaret eden Ekrem, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte 1. Etap’ta inşaatı devam eden Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Proje’nin maketini inceleyen ve çok beğendiğini ifade eden Erdem, Başkan Uysal’ı eğitime vermiş olduğu desteklerinden ve başarılı projelerinden dolayı tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35