banner32

‘’Türk Milletini etnik bir unsur olarak gören biri Cumhurbaşkanı olmamalıdır’’

Hüseyin Çetiner’in sunduğu Gündem programına konuk olan MHP Başakşehir ilçe başkanı, eğitimci Celalettin Aykol, gündeme dair soruları cevaplandırdı.

‘’Türk Milletini etnik bir unsur olarak gören biri Cumhurbaşkanı olmamalıdır’’
İstanbul Times / Gökhan Karakurt

Basının hür olduğu bir ülkede demokrasinin gelişeceğine vurgu yapan Aykol, demokrasinin gelişmediği ülkelerde bilinmelidir ki basın hür değil ve basın halkın sesini dışarıya gür bir şekilde yansıtırsa demokrasiye katkı sağlayacağını söyledi.
 
 Atanmanız ve görevinizle ilgili neler söyleyeceksiniz?
 
MHP’de kısa süre önce tüm İstanbul il teşkilatında görev değişikliğine gidildi. banada Başakşehirde görev verildi ve bende görevi üstlenerek elimden geldikçe bütün gayretimle Başakşehire hizmet etmeye çalışacağım arkadaşlarımla birlikte. Biz önce vatanımız sonra partimiz, ardında ailemiz ve en son ben düsturuyla yola çıkan siyasi bir kuruluşuz. Dolayısıyla Ülkemiz ve milletimiz yararına kim çalışma yaparsa yapsın destekleriz. Yanlış yapanında yasal zemin içerisinde hesap vermesini isteriz.
 
Başakşehir’le ilgili düşünceleriniz neler?
 
Başakşehirde yeniden bir yapılanmaya giderek insanların teveccühünü ve gönlünü kazanmaya çalışacağız eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. Bir bütünlük oluşturup birlikte yeni dostluklar kurarak sorunları çözeceğimize inanıyorum.
 
 Daha önce başakşehirde bir okulun müdürüydünüz Başakşehir’i biliyorsunuz, önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var MHP burada nasıl bir çalışma yapacak?
 
Evet, burada yıllarca eğitmenlik yaptım öğrencilerle, velileriyle aram çok iyidir. bu seçimde MHP, çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlunu destekleme kararı alarak bu yönde çalışmalar yapacaktır. Biz çalışmalarımıza başladık mahalle birim teşkilatları kurduk ve mahallere gideceğiz iftardan sonra toplantılar yapacağız. Kapı kapı dolaşarak Ekmelettin İhsanolu hakkında bilgi vereceğiz ve karşındaki adayın da neden seçilmemesi gerektiğini anlatacaz. Ve biz şunu düşünüyoruz Cumhurbaşkanı’nın görevlerinden biride vatanının ve millenin şanını ve şerefini yükseltmektir. Ordusunun başına çuval geçirten ve kışlasında bayrak indirten bir başbakan’ın ülkenin şanını ve şerefini yükselttiği inancında değiliz. İkinci bir olay ise Başbakan yeminin de Türk Milleti ve tarih önünde diye bir ibare var. Başbakan Türk Milleti kelimesini kullanmıyor. Türklüğü etnik bir grup olarak görüyor. Oysa biz etnik kimlikleri ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin üst kimliğinin Türk olduğuna inanıyorum. Türk Mlletini etnik bir grup olarak gören biri Cumhurbaşkanı olmamalıdır.
 
Sizin başkanlığınızdan kurulan yönetim hakkında bilgi verirmisiniz?
Başakşehir’in her bölgesinde insanlar var yönetimimizde. Boğazköy’den de yönetimde olan var Başakşehir de olanda var. Kayaşehir,Güvercintepe, Bayrampaşa ,Altınşehir,Bahçeşehir bütün bölgelerimizde kendi mahalesini,semtini temsil edecek yöneticiler aldık.
 
Eski yöneticilerden görev değişiminden dolayı gönül koyan arkadaşlarınız odlumu?
 
Ben göreve başlamadan bütün arkadaşlarımı görevlerindeyken ziyaret ettim. Hiç kimseyle herhangi bir küskünlüğümüz dargınlığımız söz konusu değil. Bu bir görev değişimi dün onlar vardı, bugün ben varım, yarın başkası olacak bu bir kan değişimidir. Kurumlarda böyle şeylerin olması çok normaldir kurumların buna ihtiyacı var. Arkadaşlarımında bana gönül koyduğuna inanmıyorum.
 
Başakşehir’de yerel seçimlerde MHP’nin oyları çok düşüktü önümüzdeki genel seçimler için hedefleriniz neler?
 
Mahallebim teşkilatlarını kuruyoruz ve bunun yanında kadın kollarını kuracağız. Şuan divan kurulu yönetiminde 8 tane kadın yer alıyor dolayısıyla önemli bir yer alıyor yönetimde bu durum. Biz kadınlara çok önem veriyoruz kadını ön plana çıkarmayan toplumun gelişeceğine inanmıyorum. Bizde kadınlarla paydaş hareket edip halka daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum. Bütün teşkilat hep birlikte hızlı bir şekilde alana girip kendimizi anlatacağız. Biz Devlet’in ve Millet’in değerlerine saygı duyuyoruz. Kimseyle herhangi bir problemimiz yok amacımız Ülkemizin gelişip büyümesini arzu ediyoruz
 
 
Başakşehir’in bazı bölgelerinde uyuşturucu yaygın olarak kullanılıyor MHP’nin bununla ilgili çalışmaları varmı?
 
Öncelikle şunu söylemek gerekir uyuşturucu büyük bir baş belası özellikle o Güvercintepe ve Bayramtepe bölgesinde daha yaygın, zamanla Başakşehir bölgesine de yayılacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız var Emniyetle birlikte hareket edeceğiz. Bölgede ki gençlerle, ailelerle, eğitimciler görüşüp hep birlikte hareket ederek bunun önüne geçmemiz gerekir. Yoksa geleceğimizi karartıyor uyuşturucu denen illet. Devlet burada varlığını gösterip gençliğini koruyup geleceğe hazırlamalıdır. Bu uyuşturucu illetiyle mücadele etmek için bütün toplumun ayrım gözetmeden birlikte mücadele etmesi gerekir.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35