banner25

Tiyatroyla Çevre Bilinci Kazandılar

Başakşehir Belediyesi, Türkiye’ye öncülük ettiği “Sıfır Atık, Güzel Gelecek” projesi kapsamında, ilkokul öğrencilerine tiyatroyla çevre bilinci kazandırıyor.

Tiyatroyla Çevre Bilinci Kazandılar
 “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” isimli tiyatro oyunu minik öğrencilerle birlikte izleyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sıfır atığın ne kadar önemli olduğunu herkese anlatın” dedi.

Başakşehir Şehit Orhun Göytan İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Okul Müdürü Oğuz Arslan ile öğrenci ve veliler katıldı. 

‘Sıfır Atık, Güzel Gelecek’ projesinin sevimli maskotları Başakgiller, dansları ve şarkılarıyla çocuklara çevre bilinci aşıladı.

Başkan Kartoğlu’ndan kitap ve bilgisayar desteği

Programda konuşan Başkan Kartoğlu, okul kütüphanesine kitap ve bilgisayar desteğinde bulunacağını müjdeleyerek, “Bugün eve gidince her biriniz anne, baba ve kardeşlerinize burada görüp dinlediklerinizi anlatın ve çevremizi korumanın, sıfır atığın ne kadar önemli olduğunu onlara bir kez daha hatırlatın.” dedi.

Atık pil şampiyonalarına ‘çevre dostu’ rozeti

Başkan Kartoğlu, konuşmasının ardından çocuklarla birlikte sıfır atığın önemini anlatan “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” isimli tiyatro oyununu izledi. Oyun sonunda atık pil toplama şampiyonalarına ‘çevre dostu’ rozeti taktı. 

Başkan Kartoğlu, çevreci öğrencilerinin hazırladığı “Sıfır Atık” sergisi ve mini kitap fuarını da gezdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35