banner25

Tıpla Uğraşacaklarına Kaos Arıyorlar

Radyo Başakşehir’de Murat Çiçek ile Gündem programının bu haftaki konukları, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç oldu. Kınık, tüm saldırılara rağmen Kızılay’ın iyilik hareketine devam edeceğini söyledi. Genç ise Türkiye Tabipler Birliği’nin siyah kurdele provokasyonunu sert bir dille eleştirdi.

Tıpla Uğraşacaklarına Kaos Arıyorlar

Radyo Başakşehir’de her hafta canlı olarak yayınlanan Murat Çiçek ile Gündem programında, Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili pek çok konu masaya yatırıldı. Çiçek’in ilk konuğu Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık oldu. El Bab’da Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman’ın şehit olduğu kalleş saldırıyı değerlendiren Kınık, saldırının Kızılay personelini hedef alan planlı bir terör eylemi olduğunu söyledi.

“Saldırılar yardımlarımızın önünü kesemez”

Suriye’de çok farklı grupların yer aldığını ifade eden Kınık, bölgenin özellikle uluslararası yardım kuruluşlarının ulaşamayacağı bir hale getirildiğini ve terör örgütlerine terk edildiğini söyledi. Murat Çiçek’in El Bab’daki saldırının Kızılay personeli üzerinde olumsuz bir etki yapıp yapmadığını sorması üzerine Kınık, “Amaçları mazlum insanlara yardımların önüne geçmek. Biz tabi ki her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Ama sonuç olarak silahların patladığı bir noktadasınız. Buradaki sivil insanların korunması için o hatta gitmek zorundayız. Tabi ki arkadaşımızı kaybetmek bizi üzüntüye boğdu. Biz yine de 152 yıldır olduğu gibi mazlumlara yardım etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

CHP’nin 500 Kızılay kart kayboldu yalanı

Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olan Kızılay’ın yalanlarla yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Kızılay Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in asılsız iddiasına da tepki gösterdi. Yılda 2 buçuk milyon ayni ve nakdi yardım yaptıklarına dikkat çeken Kınık, “3 milyon da kan ve kök hücre bağışçımız var. Milletimizin en güvendiği kurumlardan biriyiz. CHP’li vekil şu kadar kart kayboldu diyor, yalan. Sosyal medyada köpürtüp yalanlarını yayıyorlar. Art niyetli açıklama yapıyorlar.” dedi.

“TTB’nin aradığı şey kaotik ortam”

Murat Çiçek’in bir diğer konuğu, birlikte televizyon programı yaptığı Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç oldu. Genç, Çiçek’in sorusu üzerine Türk Tabipler Birliği’nin hastanelerde siyah kurdele takma provokasyonuna değindi. Tüm ülkeler gibi Türkiye’nin de salgınla mücadele halinde olduğunu, ancak bazı kesimlerin salgın üzerinden menfaatleri için topluma baskı oluşturma niyetinde olduğunu ifade etti.

Türk Tabipler Birliği’nin toplumda kaos çıkarma peşinde olduğunu belirten Hikmet Genç, “TTB’nin yaptığı, kaotik bir ortam buldukça salgınla mücadeleye karşı yılgınlığa neden olacak şeyler yapmak. Toplumu demoralize edecek şeyler yapıyorlar. Türk Tabipler Birliği deyince toplum yararına bir şeyler yapıyorlar zannedersin. TTB’de vizyon yok, misyon yok. Sadece reaksiyon var. O da sadece karşıyım demek. Dertleri başka; fitne fesat çıkarmak, toplumda kaos yaşatmak. Tıp dünyası TTB’den faydadan çok zarar görmüştür.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35